Neste Toyota Prius også som stasjonsvogn

Neste generasjon av den populære hybridbilen Toyota Prius blir romsligere og kommer dessuten som stasjonsvogn.

Publisert
Sist oppdatert

Det er bransjebladet Automotive News som rapporterer at neste generasjon Toyota Prius vil komme i flere karosserivarianter enn dagens utgave. Samtidig understrekes det at den vanlige kombivarianten vil bli større og få bedre plass spesielt i baksetet slik at tre voksne kan oppholde seg her uten at bekjentskapet blir av den altfor intime sorten.

Store bilder av Hybrid X - som hinter om neste Prius - finner du her.

Som taxi

Motivasjonen er åpenbar, Prius har nemlig blitt mer og mer populær blant drosjenæringen med sin drivlinje godt tilpasset bykjøring. Det er spesielt denne kundegruppen Toyota håper å tilfredsstille som et ledd i å nå målsetningen om å selge 1.000.000 hybridkjøretøyer årlig innen 2010.

Viktig modell

Konseptbilen Hybrid X hinter om hvordan neste Prius kan komme til å se ut som stasjonsvogn
Konseptbilen Hybrid X hinter om hvordan neste Prius kan komme til å se ut som stasjonsvogn Vis mer


I 2007 regner Toyota med å selge om lag 450.000 hybridbiler, Lexus inkludert. Prius står for hele 70 prosent av dette. Viktigheten av å lykkes med neste generasjon Prius sier seg altså selv.

2009

Introduksjonstidspunktet er i følge Automotive News’ kilder satt til sommeren 2009 i Japan. Her i Europa vil salget begynne ikke lenge etterpå slik at tredje generasjon Prius blir klar som 2010-modell.

 • Store bilder her!
 • Her finner du mer Toyota-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer