Nei, det er ingen Subaru Coupé - dette er sedanen Legacy Concept, som forteller noe om hvordan neste Legacy - og dermed også Outback (vil vi tro), kommer til å se ut. Foto: Subaru
Nei, det er ingen Subaru Coupé - dette er sedanen Legacy Concept, som forteller noe om hvordan neste Legacy - og dermed også Outback (vil vi tro), kommer til å se ut. Foto: SubaruVis mer

Neste Subaru Legacy på forhånd

Subaru viser her designtakter basert på kjente linjer, men i mer vågal stil.

Subaru er aktive på konseptfronten. Tidligere i år viste de forløperen for arvtageren etter Impreza WRX, nemlig WRX Concept..

Nå viser de fram Legacy Concept.

Visuelt slående

Bilen har en spesiell farge kalt Ocean Silver Metallic og heftige 21-tommers lettmetallfelger under kraftige hjulbuer. Det indikerer at bilen selvsagt har «Symmetrical all-wheel drive» - Subarus firehjulsdrift.

Visuell slagkraft er målet her, og det kommer de til å oppnå. Subaru har ikke akkurat vært kjent for å satse på vakker design, og det har nok vært en prioritet at bilene skal fremstå som røffe, robuste og solide.

Test: Nye Subaru Forester

Foto: Subaru
Foto: Subaru
Foto: Subaru
Nei, det er ingen Subaru Coupé - dette er sedanen Legacy Concept, som forteller noe om hvordan neste Legacy - og dermed også Outback (vil vi tro), kommer til å se ut. Foto: Subaru


Delt syn

Som forsøk på å kombinere de to kan dette være vellykket, men vi ser for oss diskusjoner om det er tilfellet. Kom gjerne med din saklige mening i kommentarfeltet under. Fasongen er kupé-aktig, men det dreier seg altså om en sedan.

Vi synes for vår del de kan bedre enn dette: Se her på Subaru Viziv - også den presentert tidligere i år.

Jubileum

Hvorfor denne vises akkurat nå? Jo, Subaru feirer 25-årsjubileum for modellen Legacy, som i Norge først og fremst er representert ved sin hevede "halvbror" Outback. Vi syntes for øvrig den nylig oppgraderte Outback med diesel og nyutviklet automat var riktig så vellykket da vi testkjørte den tidligere i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi forventer at produksjonsversjonen av neste Legacy kommer i løpet av 2014, muligens som 2015-modell. Da regner vi med at noen av designtrekkene ved bilen vi ser her vil bli til dels betydelig nedtonet.