Neste Subaru Forester lekket

Først kom (dårlige) scannede brosjyre-bilder, deretter fulgte bilder av den virkelige bilen.

Og her ser man Subaru Forester modell 2013 på et av de lekkede bildene, som nå oversvømmer internett. Foto: ameblo.jp
Og her ser man Subaru Forester modell 2013 på et av de lekkede bildene, som nå oversvømmer internett. Foto: ameblo.jp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Subaru har hatt et godt år i år, og særlig den nye folke-SUV-en XV har solgt meget godt her i landet. I tillegg har de nå en vaskeekte, bakhjulsdrevet sportskupé - Subaru BRZ - på sitt modellprogram, hvilket frisker opp et merke som for mange fremstår som relativt traust.

Tøffere konkurranse

Mye tyder på at det vil komme flere gode nyheter, og vi vet nå at det til neste år vil komme en ny utgave av bilen som lenge var Subarus fanebærer, men som med økende og mer aggressiv konkurranse har kommet noe i bakleksa i det siste - nemlig Subaru Forester.

Vi testet for øvrig oppgraderte Subaru Forester for mindre enn et år siden.

Sett hekkfra, en viss familielikkhet med storselgeren XV. Foto: ameblo.jp
Foto: ameblo.jp
Foto: ameblo.jp
Meget klassisk førermiljø. Rattet er på "feil" side da brosjyren er fra Japan der man har venstrekjøring. Foto: ameblo.jp
Og her ser man Subaru Forester modell 2013 på et av de lekkede bildene, som nå oversvømmer internett. Foto: ameblo.jp
Foto: ameblo.jp
Foto: ameblo.jp
Dette skulle vi ikke få vite ennå: Økte dimensjoner, forbedret benplass bak og større bagasjerom i neste Subaru Forester. Foto: ameblo.jpRundere

Som nevnt tetner konkurransen til - nylig testet vi en adskillig forbedret Honda CR-V og vi har nettopp testet en ny, bedre og rimeligere Mitsubishi Outlander (test blir publisert om kort tid). Da er det på sin plass at Subaru fornyer seg, og det er det de kommer til å gjøre.

Det kan vi se av disse bildene som har spredt seg på nettet de siste dagene. De viser en bil med en ytterligere avrundet design i forhold til forgjengeren, som tok steget opp i den fullverdige folke-SUV-klassen etter sine forgjengere som var utpregede crossovere i at de var krysninger mellom stasjonsvogn og SUV. Vi aner også en viss familielikhet med lillebror XV i hekk-designen.

Terningkast seks: Nye Mazda CX-5

Brosjyredata kjent

Men ikke nok med at bildene nå er ute i offentligheten - fra de samme kildene har det dukket opp skannede bilder av produktbrosjyren for den nye Foresteren. Det er disse som forteller oss mer om selve bilen - blant annet er det ett som viser at det blir bedre benplass for baksetepassasjerene i nye Forester. Det er interessante nyheter og kan settes i relasjon til tallene for dimensjoner, som også er synlige på de skannede bildene.

Større bil

Dette skulle vi ikke få vite ennå: Økte dimensjoner, forbedret benplass bak og større bagasjerom i neste Subaru Forester. Foto: ameblo.jp
Dette skulle vi ikke få vite ennå: Økte dimensjoner, forbedret benplass bak og større bagasjerom i neste Subaru Forester. Foto: ameblo.jp Vis mer


De viser at den nye Foresteren vokser med 3,5 centimeter i lengden til 459,5 centimeter og med to centimeter i bredden til 179,5. Bilen er også høyere - den legger på 1,5 centimeter til 169,5 og - hvilket forklarer bedre plass i baksetet - akselavstanden er 2,5 centimeter lenger og måler nå 264 centimeter. I tillegg er bagasjerommet blitt en god del større i nykommeren.

Toliters bokser

Det er sjelden kost å kunne boltre seg i slike tall lenge før bilen i det hele tatt er vist offentlig. Den norske importøren bekrefter for øvrig at nye Forester vil bli introdusert til neste år - i løpet av 2013.

Motorer her kan vi ikke si noe sikkert om ennå, men i Japan vet vi at det kommer to versjoner av den bensindrevne boksermotoren på to liter. En selvpustende med 148 hestekrefter og en turboladet på 280 hester. Vi regner med at i det minste førstnevnte vil komme til Norge, høyst sannsynlig flankert av en diesel-bokser.

Men mer om det når den tid nærmer seg.

Kilder: Bildene har som nevnt spredd seg på nettet, og såvidt vi har funnet ut kom de opprinnelig på nettstedet ameblo.jp og bildene ble opprinnelig tipset om av en viss Ryuji.