Neste Mercedes E-klasse AMG testes

Det er fortsatt snaue to år til neste E-klasse kommer på markedet, men allerede nå er man i gang med å teste toppversjonen E 63 AMG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildene i seg selv er ganske spesielle i og med at det hittil er svært få spionbilder av den kommende storbilen som har blitt vist for offentligheten.

Fra 2002 til 2009

Nåværende E-klasse kom på markedet i 2002 og det betyr at neste generasjon bør være på plass i løpet av 2009. Dermed kommer det til å dukke opp flere og flere spionbilder i tiden fremover, men disse er altså blant de hittil beste og eneste.

Tungt maskert

Siden det fortsatt er ganske lenge til denne bilen kommer på markedet, er man nøye med å dekke til testbilen slik at minst mulig at det endelige utseendet blir kjent for tidlig. Derfor er det vanskelig å se altfor mye på disse fotografiene, men det er tydelig at neste E-klasse kommer til å la seg inspirere mye av storerbroren S-klasse.

Litt S-klasse

image: Neste Mercedes E-klasse AMG testes
[Ugjyldig objekt (anv)]


Dette gir seg utslag i blant annet de markerte hjulbuene, den stigende skulderlinjen og de kraftige støtfangerne. Også den lange, slanke profilen drar tankene i retning av den store luksusbilen.

Samme motor

Bilen på bildet er en E 63 AMG og stedet er den kjente racerbanen Nürburgring. At navnet trolig forblir det samme som i dag, skyldes at man etter alt å dømme kommer til å fortsatt benytte seg av den etter hvert så velprøvde 6,2-literen. I dag yter denne 514 hestekrefter, men det er trolig at den vil få litt ekstra krefter i neste generasjon.

For å kunne stoppe galskapen på en tilfredsstillende måte, er det trolig at man vil kunne tilby bremseskriver i keramisk komposittmateriale i stedet for stål som nok blir standard.

Audi truer

image: Neste Mercedes E-klasse AMG testes
Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer


Bakgrunnen for en slik tanke finner vi i det faktum at Audi trolig kommer til å gå for godt over 550 hester i sin kommende RS6. Det er lite trolig at Mercedes vil finne seg i å bli så grundig frakjørt av det tredje store premiummerket fra Tyskland.

Førerhjelp

For øvrig vil Mercedes satse tungt på førerhjelpemidler i hele E-klassen. Det betyr blant annet filvarslingssystemer, øyeovervåkning for å avdekke tretthet hos føreren, trafikkvarslingssystem som advarer og griper inn ved irregulær oppførsel hos andre førere og et stabilitetsprogram som tar høyde for enda flere parametere enn i dag.

Neste E-klasse vil som sagt være på plass innen et par år. Regn med at AMG-versjonen kommer like etterpå.

  • Flere og større bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder