Neste generasjon Volkswagen Golf knipset

Neste generasjon Volkswagen Golf kommer allerede neste år. Her er noen tidlige bilder.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om dagens generasjon av den populære og trendsettende kompaktklassebilen har vært en suksess både når det kommer til egenskaper og salgstall, har profitten vært for liten for Volkswagen.

Dyr å bygge

Dét skyldes først og fremst en for kostbar produksjonsprosess. Blant annet bruker Volkswagen nesten dobbelt så lang tid på å sette sammen en Golf som konkurrentene bruker på sine modeller.

Færre valgmuligheter?

Det tekniske mangfoldet er en av årsakene, og mange mener at man kommer til å begrense valgmulighetene og kompleksiteten noe i den kommende generasjonen. Nåværende versjon har for eksempel vært tilgjengelig med et utall motorer og transmisjonsløsninger.

Videreutviklet plattform

Neste generasjon Volkswagen Golf knipset

Neste generasjon Volkswagen Golf knipset

 1. Store bilder
Neste generasjon Volkswagen Golf knipset


Trolig kommer man til å bygge neste Golf på en videreutviklet plattform fra dagens utgave, noe vi forøvrig ser at flere og flere gjør, for eksempel Peugeot med sin Golf-konkurrent 308. For Volkswagens del er ikke det nødvendigvis noe dumt. Nevnte plattform har for lengst bevist sitt potensiale og spennvidde i en lang rekke biler.

Spenstigere design

Når det kommer til design er det mye som tyder på at man kommer til å satse litt mer aggressivt og litt mindre konservativt. På bildene er det ikke mulig å se så veldig mye annet enn at de ytre proporsjonene ikke er dramatisk forandret i forhold til dagens utgave. Legg for øvrig merke til at det er bilder både av tre- og femdørsversjonen i fotoalbumet.

Neste generasjon Golf er ventet på det europeiske markedet høsten 2008. Det betyr at vi trolig får se den på en bilmesse neste vår, tør vi tippe Genève?

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer