Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Neste Ford Mondeo på vei

En av publikumsfavorittene i Norge de siste årene skal etterhvert erstattes.

Bildet vi ser her er manipulert frem av Automedia, vår leverandør av spionbilder. De vet mye om hva som rører seg i bilverdenen og de vet at en helt ny Ford Mondeo er under utvikling. Automedia har spekulert i at den kanskje skal lanseres i 2012, men det anser vi som utelukket. Vi ser det som sannsynlig at den vil komme på markedet i 2013 - antagelig sent på året. Ford-importøren ønsker uansett ikke å kommentere slike spekulasjoner.

Kvalifisert spekulasjon

Vi går ikke god for at bilen blir seende ut akkurat som på denne illustrasjonen, men Automedia har en del opplysninger som har vært med å danne grunnlaget for spekulasjonene. Vi har for øvrig sett andre forslag fra illustratører som ikke er svært ulike. Om dette betyr at Ford toner ned sin kinetic design skal være usagt; snarere er det vel et tegn på en videreutvikling av konseptet.

3 1/2 år siden lansering

Ford Mondeo slik vi kjenner den har nå vært på markedet siden våren 2007. I sommer fikk den en ansiktsløftning/oppgradering (Her kan du lese om vår erfaring med den). og det har vært et tilsig av nye og forbedrede motorer siden lanseringen. Mondeo finnes også nå i en "øko"-versjon, Econetic. Les vår test av den nøysomme Econetic-versjonen her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midtlivskrise, men lysning i sikte

Så langt i år ligger Ford Mondeo på 6. plass på registreringsstatistikken, og bilens markedsandel i oktober var 1,4 prosent mot 3,9 i oktober i fjor, da den lå på en pen 3. plass. Det betyr til dels at Mondeo rammes hardere enn konkurrentene VW Passat og Toyota Avensis av den tøffe konkurransen fra den nå prisgunstige Volvo V70. (V70 ligger for øvrig foran alle de tre på registreringsstatistikken så langt i år). Det betyr også at den fornyede versjonen ("facelift"), ennå ikke har gjort sin inntreden på statistikken - denne vil nok få Mondeo-tallene til å stige igjen.

Se tallene: Full gass for Volvo, bråbrems for Toyota

Alternativ drift?

I og med at neste Mondeo ligger noe frem i tid vil vi ikke gå for mye inn på motorene, men vi kan regne med at det vil komme mer effektive TDCi dieselmotorer og at de nye EcoBoost bensinmotorene vil bli videreført og gradvis forbedret. Det ligger for øvrig i kortene at alternative drivkilder eller i det minste drivstoffer vil bli gjort tilgjengelige.

Vi kommer tilbake med mer når første utgave/konseptbil blir vist.

Her kan du lese om vår første prøvekjøring av tre varianter av dagens Mondeo, i mai 2007.