Neste Ford Mondeo avduket

Mer plass, høyere komfort, mer premiumfølelse, spennende teknologi, førsteklasses kjøreegenskaper - og overkommelige priser. Neste generasjon Ford Mondeo kan bli en svært spennende bil.

Neste Ford Mondeo avduket

Neste Ford Mondeo avduket

  1. Store bilder


Nå er det selvsagt ikke sikkert at Ford klarer å leve opp til alt de lover i sin pressemelding. Det som imidlertid er sikkert, er at neste generasjon Mondeo er en svært viktig bil både for Ford Europa og for Ford sentralt. Sistnevnte har som kjent alvorlige problemer. Derfor er det helt sikkert brukt mye tid og krefter på utviklingen av tredje generasjon Mondeo.

Gode kjøreegenskaper

Det vi vet, er at dagens Mondeo, som kom ved inngangen til 2001, kan skilte med svært gode kjøreegenskaper. Gode kjøreegenskaper har i det hele tatt blitt et av Ford Europas varemerker, og vi er derfor ikke i tvil om at Ford også denne bilen har fått kompetent styring og hjuloppheng.

Høyere kvalitetsopplevelse

Neste Ford Mondeo avduket


Vi har nylig stiftet bekjentskap med Ford S-Max og Galaxy, som begge ga svært positive førsteinntrykk. Blant annet har Ford utviklet interiører som skaper en langt høyere kvalitetsopplevelse enn det vi er vant med fra Ford. Nye Mondeo er bygd på samme plattform som disse bilene og vil bli bygget ved samme fabrikk. I tillegg er en rekke interiørkomponenter fra de to familiemedlemmene. Derfor lyder det relativt troverdig når Ford lover mer premiumfølelse.

Enda større

Det vi også vet, er at dagens Mondeo er en svært romslig bil, både når det kommer til baksete- og bagasjeplass. Vi lot oss derfor overraske da vi leste at neste generasjon vil bli enda større. Hvis dette er korrekt, vil Mondeo bli en av mellomklassens absolutt største biler, kun utfordret av Opel Vectra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke helt ferdig

Neste Ford Mondeo avduket


Det må understrekes at bildene Ford nå har sluppet ikke viser den endelige produksjonsutgaven. "Near final production form" skriver Ford, som åpenbart ikke er helt i mål. Det er dermed ikke sikkert at Mondeo blir like muskuløs, prangende og høyskuldret som disse bildene gir inntrykk av.

Vi regner også med at en del detaljer vil forandres på veien mot produksjonslinjen, deriblant de integrerte eksosrørene, de røde bremsekaliperne og de doble tåkelyktene. Vi regner også med at det store luftinntaket med sine kraftige aluminiumslister vil modereres. For ikke å snakke om dekk og felger. Vi antar også at fronten får en eller annen form for beskyttelseslister. Slik den er i dag er den svært sårbar for småskader.

1,6-liters bensinmotor

Neste Ford Mondeo avduket


Ford holder forløpig mesteparten av de tekniske dataene for seg selv. Det som imidlertid er klart, er at bilen vil bli tilgjengelig med 1,8-liters og 2,0-liters dieselmotorer. Ford avslører også at Mondeo vil få den femsylindrede turbomotoren vi kjenner fra flere Ford- og Volvo-modeller. Det som er minst like interessant, er at Ford opplyser at Mondeo, til tross for at bilen åpenbart vil være meget stor, også vil være tilgjengelig med en 1,6-liters bensinmotor. Dette i motsetning til dagens utgave, som har en 1,8-liter som minste og rimeligste alternativ.

Sommeren 2007

Neste generasjon Ford Mondeo vil bli lansert i Norge sommeren 2007. Vi kommer tilbake med mer informasjon og bilder så snart dette foreligger.

  • Store bilder finner du her.
  • Relaterte artikler:

  • Neste Ford Mondeo antydes
  • Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder