Neste Corvette mer retro

GMs designsjef forventer Sting Ray-hint på neste generasjon.

De som har sett Transformers 2 vil kjenne igjen Sideswipe, en av de medvirkende autobots, på disse bildene. Det dreier seg om en konseptbil ved navn Corvette Stingray (sic) Concept, også kjent som Centennial Concept, som ble vist på bilutstilling i Chicago tidligere i år.

Under filmingen var spionfotografer på ferde i kulissene og spekulasjoner har bredt seg om hvorvidt dette kunne være neste generasjon Corvette - eller C7, som skal erstatte C6 i løpet av de neste par-tre årene.

Ikke akkurat slik...

Amerikanske journalister har omsider fått General Motors' designsjef, Ed Welburn, i tale angående dette, og han begrenser seg til å uttale at dette "ikke er neste Corvette" (nei, selvsagt - det er jo en konseptbil...), men at han forventer at det todelte bakvinduet vil gjøre comeback.

Todelt bakvindu på Corvette Sting Ray fra 1963 Foto: Knut Moberg
Corvette Sting Ray fra 1963 Foto: Knut Moberg

Løsningen var høyst kontroversiell på 60-tallet og varte bare en årsmodell. Imidlertid uttaler Welburn at han ikke kan se noe problem med denne designløsningen all den tid bilen for øvrig vil være utstyrt med både ryggekamera og -sensorer.


Når?

Grunnet finanskrise og konkurs er det for tiden i det blå når neste generasjon Corvette vil se dagens lys, men modellen er ikke avlyst og kan anses for å være viktig for nyfødte GMs image. Sannsynlig er det i hvertfall at markedsintroduksjonen er blitt forsinket minst et år. Det vil si cirka 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er blitt kjent at C7 til syvende og sist ikke vil komme med midtmotor som ryktene en stund ville ha det til. Mer enn det kan vi ikke si bortsett fra at Stingray Concept etter svært mange fans mening definitivt har noe for seg som inspirasjon til neste Corvette...


Kilde: Edmund's Inside Line