Neste Audi Q7 avslørt

Neste generasjon Audi Q7 har vært en godt bevart hemmelighet, inntil nå.

AVSLØRT: Her kjøres en nesten helt utildekket Audi Q7 av en testfører, og blir knipset av Autimedias fotograf. Etter ni år er kjempe-SUV-en klar for en etterfølger. Foto: AUTOMEDIA
AVSLØRT: Her kjøres en nesten helt utildekket Audi Q7 av en testfører, og blir knipset av Autimedias fotograf. Etter ni år er kjempe-SUV-en klar for en etterfølger. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våre spionfotografer i Automedia har nemlig sendt oss ferske bilder av et nesten utildekket eksemplar et sted i Sør-Europa.

Hvorvidt navnet fortsatt skal være Q7 er forøvrig ikke bekreftet, men så langt antar vi det. Dette er uansett en bil som er ment å konkurrere om kundene til BMW X5, Mercedes-Benz M- og GL-klassen.

La oss heller ikke glemme nye Volvo XC 90.

Visste den kom

Det er ikke første gangen vi ser spionbilder av denne bilen - faktisk ble den observert i tospann her i landet, sannsynligvis tilbake fra testkjøring i Nord-Sverige. Da dreide det seg imidlertid om biler som var så maskert at vi fant det lite interessant å publisere bildene.

Men nå er det ganske annerledes - bilen vi ser her er så å si utildekket og har bare noe maskeringstape ved lykter og grill.

Les også: Dette kan bli Audis konkurrent til BMW X6!

Om bilen ellers vet vi jo ikke så mye, men at den kommer med motorer av den nye og mer sparsommelige generasjonen, er sikkert. Likeledes er det ikke vanskelig å gjette at den kommer som hybrid - og sannsynligvis også som ladbar hybrid. Det har de jo nylig vist at de behersker; du kan for eksempel lese vår test av A3 Sportback e-tron her.

KLASSISKE LINJER: Sin tradisjon tro vil ikke nye Q7 overraske de som kjente forgjengeren... Foto: AUTOMEDIA
KLASSISKE LINJER: Sin tradisjon tro vil ikke nye Q7 overraske de som kjente forgjengeren... Foto: AUTOMEDIA Vis mer


Kjempe-Audien

Da Audi lanserte sin gedigne SUV i 2006 kunne det nesten ses som et utslag av stormannsgalskap. For Audi virket det viktig å kunne si til Mercedes og BMW: - Min er større enn din.

Motefenomen

Men med sine over fem meter i lengden og proporsjonale bredde var den langt fra noen venn av norske parkeringshus, men den fikk likevel en viss suksess som «det årets Hemsedalekspress».

Dette kravstore publikummet skifter imidlertid bil raskt, så på den tronen sitter man ikke lenge. Dette er forøvrig også det samme som har skjedd med Range Rover Sport og Porsche Cayenne.


Og vi hadde en del å klage på ...

Vi var for vår del ikke udelt begeistret for forgjengeren: Som syvseter var den for eksempel ikke bedre enn sin adskillig kortere rival Volvo XC 90, og kombinasjonen plassutnyttelse og takhøyde er ikke langt fra å være sjokkerende dårlig.

Det merket vi veldig tydelig den gangen vi testet den i stortest mot Mercedes-Benz ML og Land Rover Discovery. Det heng delvis sammen med at bilen er er en del lavere enn konkurrerende SUV-er - dette for i større grad å gi den en elegant stasjonsvogn-profil.

Dette forventer og antar vi at Audi gjør forbedringer på med nykommeren på bildene. En ting virker rimelig sikkert: Den er ikke blitt merkbart mindre. Den kunne da heller ikke krympe så veldig mye uten å nærme seg Q5 i for stor grad.

Første offentlige beskuelse av bilen regner vi med blir mulig i Detroit i januar - nedtellingen har altså begynt for alvor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer