Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Neste Audi A6 på vei

Våre spionfotografer har knipset nye A6 under testkjøring.

Det er Automedia som har laget illustrasjonene av kommende Audi A6, basert på de kamuflerte eksemplarene som er blitt observert under testing.

Tredje generasjon mot slutten

Audi A6 dukket første gang opp i 1994 og var da en ansiktsløftet versjon av Audi 100, som produsentens modell i øvre middelklasse het frem til da. Andre generasjon levde fra 1997 til 2004, da den versjonen vi kjenner i dag ble lansert. Den fikk sin midtlivsoppgradering i 2008 og begynner altså å nærme seg slutten på sin karrière.

Vår siste test av dagens Audi A6 kan du lese her.

Større

De bildene vi ser nedenfor viser den helt nye A6, altså fjerde generasjon, og vi regner med at den vil bli presentert mot slutten av året med lansering til neste år. De opplysningene vi har fått indikerer at nye A6 vil bli noe større enn forgjengeren samtidig som den vil bli merkbart lettere. Mer moderne motorteknologi vil forene forbedrede ytelser og lavere forbruk. Et mer interessant tilbud på bensinsiden kan forventes takket være kombinasjonen avansert elektronikk og turboteknologi.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Bedre balanse

Som vi ser av bildene er overhenget foran betydelig redusert. Dette tyder på bedre balanse gjennom optimisert vektfordeling mellom akslene da forakselen flyttes en god del forover, slik det ble gjort med dagens A4. Derav burde følge at kommende A6 blir enda mer velkjørende enn dagens, enten den leveres med forhjulsdrift eller drift på alle fire.

Vi vil følge opp med mer informasjon så snart den blir tilgjengelig.