<strong>TRAFIKKULYKKE:</strong> Juni–august er perioden der risikoen for å miste livet eller bli alvorlig skadd, er høyest. Foto: Geir Stenersen/NTB Scanpix
TRAFIKKULYKKE: Juni–august er perioden der risikoen for å miste livet eller bli alvorlig skadd, er høyest. Foto: Geir Stenersen/NTB Scanpix Vis mer

Nedgang i antall drepte i trafikken

Ti personer døde i trafikkulykker i august. I løpet av de tre sommermånedene har 25 personer mistet livet på veiene.

Publisert

Gjennomsnittet for trafikkdødsfall i sommermånedene de siste fem årene er over 40, så årets sommer betyr en nedgang, melder Trygg Trafikk.

– Risikoen for å miste livet eller bli alvorlig skadd er nesten dobbelt så stor i denne perioden av året når vi ser på de siste årene under ett. I år skiller det seg litt ut, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Han påpeker at det fortsatt har vært mange alvorlige ulykker.

I august har seks bilførere, to bilpassasjerer, en syklist og en MC-fører mistet livet i trafikken. Av disse er det seks menn og fire kvinner.

Hittil i år har 65 personer mistet livet i trafikken, mot 62 i samme periode i fjor.

Nordland har vært spesielt hardt rammet så langt i år med tolv omkomne. Det er en dobling i antall omkomne i fylket fra i fjor.

- Vi ser en dobling i antall omkomne i Nordland fra i fjor, og det er langt fra den utviklingen vi ønsker. Dette viser at det fortsatt gjenstår en betydelig innsats før vi kan si oss fornøyd, sier Johansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer