Nedgang i antall drepte i trafikken

Ti personer døde i trafikkulykker i august. I løpet av de tre sommermånedene har 25 personer mistet livet på veiene.

TRAFIKKULYKKE: Juni–august er perioden der risikoen for å miste livet eller bli alvorlig skadd, er høyest. Foto: Geir Stenersen/NTB Scanpix
TRAFIKKULYKKE: Juni–august er perioden der risikoen for å miste livet eller bli alvorlig skadd, er høyest. Foto: Geir Stenersen/NTB Scanpix Vis mer

Gjennomsnittet for trafikkdødsfall i sommermånedene de siste fem årene er over 40, så årets sommer betyr en nedgang, melder Trygg Trafikk.

– Risikoen for å miste livet eller bli alvorlig skadd er nesten dobbelt så stor i denne perioden av året når vi ser på de siste årene under ett. I år skiller det seg litt ut, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Han påpeker at det fortsatt har vært mange alvorlige ulykker.

I august har seks bilførere, to bilpassasjerer, en syklist og en MC-fører mistet livet i trafikken. Av disse er det seks menn og fire kvinner.

Hittil i år har 65 personer mistet livet i trafikken, mot 62 i samme periode i fjor.

Nordland har vært spesielt hardt rammet så langt i år med tolv omkomne. Det er en dobling i antall omkomne i fylket fra i fjor.

- Vi ser en dobling i antall omkomne i Nordland fra i fjor, og det er langt fra den utviklingen vi ønsker. Dette viser at det fortsatt gjenstår en betydelig innsats før vi kan si oss fornøyd, sier Johansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!