Når kulda setter inn

Når kulda setter inn

Den nye hardtopen til Audi TT Roadster løfter sverd mot både vær, vind og støy. Prisen for denne smule luksus er satt til snaue 30.000 kroner ved lansering kommende vinter.

I desember skal det være duket for lansering av den nye hardtopen til Audi TT Roadster. Nybakte TT-eiere kan da velge mellom å kjøre åpen bil eller med vanlig kalesje, eller de kan stenge vinteren fullstendig ute med en hardtop.

Ikke bare vær og vind

I følge den norske Audi-importøren vil ikke den nye hardtopen bare beskytte føreren mot lunefull metrologi. Nyvinningen skal også ha gode støyisolerende egenskaper, og dermed gi forbedret komfort. Det har også lykkes Audi å konstruere hardtopen aerodynamisk nok til at luftmotstanden blir identisk med coupe-versjonen.

Funksjonell

I følge produsenten skal funksjonalitet så vel som estetikk være ivaretatt. Hardtopen er laget av en aluminiumsramme med plastdeksel og lakkeres i samme farge som bilen. Konstruksjonen bidrar blant annet til å forbedre stivheten i karosseriet. Audi skryter også av at den skal være enkel å montere. Dessuten er sikten bakover ivaretatt av en oppvarmbar bakrute.

Til gammel og ny

I første omgang vil hardtopen kun bli tilbudt nye kjøpere. I slutten av desember kan hardtop bestilles til alle nye Audi TT Roadstere. Prisen er fastsatt til 26.400 kroner, ferdig lakkert og inkludert trekk for transport og oppbevaring.

Du som allerede eier en TT Roadster må vente til februar. Da vil hardtop kunne bestilles som tilleggsutstyr for ettermontering. Prisen er enda ikke fastsatt, men vil i følge importøren ligge rett i underkant av 30.000 kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer