Slik mener Automedia Audi A9 kan komme til å se ut i sin femdørs-utgave. Den vil i så fall konkurrere blant annet med Porsche Panamera og Aston Martin Rapide. Foto: AUTOMEDIA
Slik mener Automedia Audi A9 kan komme til å se ut i sin femdørs-utgave. Den vil i så fall konkurrere blant annet med Porsche Panamera og Aston Martin Rapide. Foto: AUTOMEDIAVis mer

Når kommer Audi A9?

Dere som husker godt, vil minnes at det er et drøyt år siden vi omtalte Audi A9 første gang.

Siden den gang har nedtellingen gått sin gang, og kilder med tilgang til konserninformasjon bekrefter at det både jobbes med en slags kupé-versjon av den neste store Audi-SUV-en (Q7) og en stor luksus-kupé basert på neste A8. 2015 står fortsatt som et sannsynlig lanserings-år for sistnevnte.

Audi R7 - hva er nå dette?

A9

Det var også denne illustrasjonen fra Automedia viste, Audi A9 - den kommende luksusbilen som ifølge de vanligvis velinformerte kildene skal plasseres over selveste A8. Den skal da utstyres med fem dører og (sannsynligvis) bakluke. Det betyr ikke at den ikke også kan bli tilgjengelig som ren kupé. På samme måte som de øvrige A-bilene med oddetall hos Audi vil vi uansett anta at den kommer med tre og/eller fem dører.

Mer beskjedne ambisjoner? Vi har nettopp prøvekjørt en helt ny Audi A3 Sportback.

Bare som Sportback, eller...?

Når det gjelder A7 Sportback, finnes det per i dag bare en femdørs utgave - det er det Sportback betyr hos Audi - mens både A5, A3 og A1 kan leveres med enten to/tre eller fire/fem dører. Det betyr ikke at A9 ikke også vil komme som ren kupé - den ville i så fall gå rett i clinch med Mercedes CL - det S-klasse-baserte flaggskipet fra Stuttgart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Audi A2 gjenoppstår

Lamborghini-plattform?

Hva mener du?

Håper du Audi realiserer A9? (Avsluttet)
Ja(82%) 2390
Nei(14%) 401
Vet ikke(5%) 134
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Via innsidere vet Automedia - og dermed også vi - at denne typen bil er under utredning hos Audi, men vi vet ikke om det er gitt grønt lys for den ennå. Det burde være gode sjanser, da Audi tross alt kan benytte konsern-utbredte plattformer. Også fra Volkswagen ventes det en ny, stor luksusbil - neste generasjon Phaëton.

Det spekuleres derfor i om A9 kanskje ville kunne baseres på produksjonsversjonen av Lamborghini Estoque. I så fall er det helt klart at bilen vil plassere seg i samme kategori som Porsche Panamera og Aston Martin Rapide, og nivået over Mercedes CLS - og for den saks skyld den nylig offisielt viste, nydelige BMW 6 Gran Coupe.

Med andre ord vil den overta flaggskiprollen hos Audi etter A8/S8, og en derpå følgende S9 vil i så fall kunne bli de fleste Audi-fans' våte drøm framover!

Les vår test av Audi A8 4.2 V8 quattro