Å beherske sitt verktøy gir resultater, men 144 timer på en og samme bil?
Å beherske sitt verktøy gir resultater, men 144 timer på en og samme bil? Vis mer

Når bilpolering tas på alvor

50.000 for å pynte gliset? Noen ganger er det dessverre ikke nok.

Er du av dem som trodde du var god på å polere bil? Det er kanskje på tide å revurdere tanken om egne ferdigheter, for når de heftigste proffene viser frem sitt arbeid, så gir det nytt liv til den gamle floskelen om at ”fagfolk er fagfolk”.

Kom hjem til ren bil

På billigsalg

Det finnes en mengde firmaer rundt om som har spesialisert seg på vaske og polere din og min bil. Mange av disse er som en speed-date å regne, under prinsippet fort inn, fort ut. Hvor spesialisert mange av disse egentlig er kan også diskuteres, mens andre tar jobben mer seriøst.

For hva kan man forvente å få for 150 spenn? Det finnes nemlig de som bruker opp mot 150 timer på vask og polering!

Verdens dyreste bilwax?

For lite marked

I markeder hvor bilparken er større, og klientellet kanskje er mer betalingsvillig for denne type tjenester, så finnes det firmaer som har spesialisert seg på det man kan kalle det øvre sjiktet av markedet. Vi har tidligere vært i kontakt med sjappa til Paul Dalton og Miracle Detail, som for ”full pakke” tar ca. 50.000 kroner for å fiffe opp bilen din.

Nær 150 timers arbeid

I vår jakt på et spesielt fotostativ til videofilmer kom vi over en video fra et annet firma i England, Polished Bliss. Også disse har spesialisert seg på å foredle velstående kunders biler. Eieren viser seg i tillegg å være svært foto- og videointeressert, noe som har gitt fantastiske resultater i form av dokumentasjon på hvordan de jobber.

Kostbar bilvask - av feil grunn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen på den første videoen er en Ferrari Enzo, med bare oppunder 10.000 km på telleren. Bilen var i perfekt stand, men manglet den siste finishen når det kom til lakken. Den tok Polish Bliss seg av, og det ble lagt ned 144 timer i jobben.

Se videoen under for å få med deg den utrolige jobben.

På et engelsk forum, dedikert til polering og vedlikehold av biler, finner du også en beskrivelse av jobben steg for steg, med over 250 tilhørende bilder.

Så, sliter du fortsatt med noe å finne på i helgen?

Se selv:Dersom dette ga deg lyst på mer, så har de også gjort et godt stykke arbeid på en Ferrari F355, som mildt sagt ikke var pen da den trillet inn. Ut, derimot....

Her er resultatet: