<strong><b>BRUKER BILEN:</strong></b> Kombinasjonen av flott natur og tomme veier lokker befolkningen ut på tur.  Foto: Samfoto
BRUKER BILEN: Kombinasjonen av flott natur og tomme veier lokker befolkningen ut på tur. Foto: Samfoto Vis mer

Nær halvparten av oss reiser på bilferie

Det overrasker kanskje mange, men ofte er det selve bilturen som er høydepunktet med bilferien.

Publisert
Sist oppdatert

Med en sommerferie som nærmer seg med stormskritt er det for mange naturlig allerede nå å ha planene klare. Skal du ta ferien hjemme i byen, på hytta eller reise ut i verden med fly eller bil?

Hele 48 prosent av oss skal på bilferie i sommer. Det viser en undersøkelse YouGov har gjort for Kongelige Norsk Automobilklub (KNA).

Er du blant disse, så er det en del ting du må passe på.

<strong><b>BILFERIE:</strong></b> Børre Skiaker i KNA forteller at flere og flere velger bilferie om sommerferien.  Foto: ESPEN STENSRUD
BILFERIE: Børre Skiaker i KNA forteller at flere og flere velger bilferie om sommerferien. Foto: ESPEN STENSRUD Vis mer


Turen er selve målet

I undersøkelsen, som ble utført tidlig i mai, deltok nærmere 1000 nordmenn over 18 år.

Der svarte 45 prosent av respondentene at det er selve reisen som er det viktigste med turen, ikke nødvendigvis selve målet.

- Det er kanskje en overraskende høy andel, men det handler nok mye om at en bilferie i de rette omgivelsene kan være en praktfull naturopplevelse, forteller Børre Skiaker som er sjef i KNA i en pressemelding.

Av de spurte svarte 36 prosent av foreldrene med små barn at selve reisen er det beste når man er på bilferie.

En naturlig forklaring kan være at det er strevsomt å aktivisere barna over lengre reiser. Likevel virker det som at hele alderspennet kan sette pris på bilferien.

- Norge er et fantastisk flott land å reise med bil i, flott natur kommer ofte i kombinasjon med relativt lite trafikk, fortsetter Skiaker.

Statens vegvesen har samlet god informasjon om Nasjonale turistveger på egne nettsider, strekninger som nærmest er obligatoriske å legge inn i planene dersom du ikke har kjørt dem før.

På nettsidene finner du reiseruter og brosjyrer som forteller om områdene du bør vurdere å besøke når du reiser på biltur i sommer.

LES OGSÅ: Her er en rekke smarte tips til bilferien

<strong><b>VELGER TELT:</strong></b> Mange velger også telt som soverom når de er på ferie. Sørlendingene er ivrigst, mens oslobefolkningen foretrekker andre løsninger.  Foto: Samfoto
VELGER TELT: Mange velger også telt som soverom når de er på ferie. Sørlendingene er ivrigst, mens oslobefolkningen foretrekker andre løsninger. Foto: Samfoto Vis mer


Camper mer enn før

En fersk undersøkelse fra analysebyrået InFact forteller også at hver tredje nordmann oppgir at de camper regelmessig.

De siste tre årene har andelen som oppgir at de camper fra en til fire uker i året økt fra 21 til 30 prosent, men størst er andelen som oppgir at de camper mindre enn en uke.

Flest campere finner vi i Nord-Norge, hvor hele 52,5 prosent oppgir at de camper, mens Oslobefolkningen har den laveste andelen på bare 25,4 prosent.

Når det kommer til måten vi camper på er det telt som topper statistikken med hele 62 prosent, hvilket ifølge undersøkelsen er en økning på 18 prosent fra 2013, og det er sørlendingene som er de flittigste. Bobilen er til gjengjeld vestlendingenes favoritt.

LES OGSÅ: Dette bør du ha i bilen i sommer!

<strong><b>NYTT MERKE:</strong></b> Olavsrosa tildeles nå 117 kulturopplevelser i Norges land. Skiltet representerer en ekstra gjennomført severdighet.  Foto: VEGNETT.NO
NYTT MERKE: Olavsrosa tildeles nå 117 kulturopplevelser i Norges land. Skiltet representerer en ekstra gjennomført severdighet. Foto: VEGNETT.NO Vis mer


Nytt vegskilt for kultur

I år vil du også kunne se et nytt symbol på service- og vegskiltene langs vegen. Olavsrosa blir tildelt opplevelser med særlig høy standard med tanke på kulturhistorie og formidlig, skriver Vegnett.no

- Kulturarven vår er helt avgjørende for landets voksende opplevelsesnæring. Da er det svært bra at Statens vegvesen legger til rette så de reisende lettere kan finne frem til objekt og opplevelser som dette, sier Direktør i Norsk kulturarv, Erik Lillebråten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer