Leie og utleie av bil

Nabobil solgt til Getaround

Ble solgt for 100 millioner norske kroner til det amerikanske selskapet.

NY EIER: Det amerikanske selskapet Getaround har kjøpt Nabobil. Foto: Berit B. Njarga
NY EIER: Det amerikanske selskapet Getaround har kjøpt Nabobil. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske selskapet Getaround kunngjorde i dag oppkjøpet av den norske bildelingstjenesten Nabobil.no, for over 100 millioner norske kroner.

Selskapet ønsker å utvide markedsplassen, og skal etter oppkjøpet operere i syv europeiske land, i tillegg til USA.

Du skal kunne bruke smarttelefon

Nabobil ble startet i 2015, og tiltrakk seg raskt mange brukere i Norge, som fikk mulighet til å leie og leie ut privatbiler. Den amerikanske oppkjøperen planlegger nå ekspansjon i norden, skriver de i en pressemelding.

Getaround ønsker å gjøre det mulig for brukerne sine å benytte smarttelefonen ved å finne og låse opp bilene ved hjelp av smarttelefon.

Skal utvikles videre i Norge

Even Heggernes, daglig leder i Nabobil, og resten av Nabobil-teamet blir nå altså en del av Getaround. Tjenesten skal likevel utvikles videre i Norge av det samme teamet, og de får ansvaret for den nordiske ekspansjonen.

I en samlet kommentar sier Christian Hager, Jacob Tveraabak og Karl Munthe-Kaas, de første tre gründerne og styret i Nabobil at de er svært fornøyde med at verdens ledende bildelingsaktør har kjøpt nabobil, og at de får være med Getaround på reisen videre.

De kan ikke se for seg en bedre match, og med solige eiere er kapitaltilgangen for nordisk vekst, sikret, og de understreker at brukerne også kommer godt ut av oppkjøpet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!