Q3 blir en skikkelig SUV, men den kommer også med forhjulsdrift Foto: Audi
Q3 blir en skikkelig SUV, men den kommer også med forhjulsdrift Foto: AudiVis mer

Nå vises nye Audi Q3

Det er ikke lenger noen hemmelighet at Audi kommer med en ny SUV, og at den skal hete Q3. Nå har Audi også sluppet de første skissene.

Q3 blir som navnet antyder en lillebror til Q7 og Q5, Audis andre SUVer. Og det gjør den til en direkte konkurrent til først og fremst BMW X1 som har fått leke seg ganske alene i segmentet for små premium-SUVer. En slags outsider finner man i Mini Countryman.

Q3 har vært snakket om lenge og sånn sett er det på tide at man nå gjør alvor av bilen som bør ha gode mulighet til å gjøre det skarpt i Norge. Den kommer nemlig til å få ganske hyggelig priser ettersom den blir tilgjengelig med flere gunstige motorer, og både firehjulsdrift og forhjulsdrift. Kombinasjonen firehjulsdrift og dobbelkløtsjkassen S-tronic kommer også.

Firesylindrede motorer

Det er ikke offentliggjort hvilke motorer som kommer, men vi regner med at 2.0 TDI med 140 og 170 hestekrefter blir de mest aktuelle i Norge. Også bensinturboene 2.0 TFSI og 1.8 TFSI burde passe bra. Det er ikke helt utenkelig at det også kan komme enda mindre motorer i kombinasjon med forhjulsdrift.

Typisk Audi

Ut fra skissene å dømme ser det ut til at man har satset på en ganske typisk Audi-design, med et skikkelig SUV-preg. Trolig vil den ligne ganske mye på storebror Q5. Men den får en annen teknisk basis. Firehjulsdriften blir at typen Haldex og det betyr tverrstilt motor, som i A3 og A1.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Q3 blir en skikkelig SUV, men den kommer også med forhjulsdrift Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: AudiNår det gjelder interiørdesignen er skissene ganske grove, men det virker som Q3 får litt av samme stil som nye A6 hvor midtkonsollen tones litt ned i forhold til det ”overhengende” dashbordet.

Norge til høsten

Skikkelige bilder kommer nok om ikke altfor lenge. Q3 skal nemlig vises allerede på bilutstilligen i Shanghai som åpner om et par uker. Vi regner med at det er den ferdige produksjonsversjonen som kommer dit, ettersom bilen skal være klar på det norske markedet allerede i oktober.