Nå vil Tesla gi strøm til mer enn bilen

Musk avslører: Designet er ferdig, kommer om et halvt år.

<b>BATTERITEKNOLOGI FLERE STEDER:</b> Nå vil Musk og Tesla også gi deg strøm i hjemmet, ikke bare til bilen. Foto: KNUT MOBERG
BATTERITEKNOLOGI FLERE STEDER: Nå vil Musk og Tesla også gi deg strøm i hjemmet, ikke bare til bilen. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elon Musk og Tesla er fortsatt en snakkis, og da er ofte biler og batteri i fokus. Som for eksempel den automatiske ladearmen som ble omtalt i januar, og planene om den enorme fabrikken som kan produsere en halv million batteripakker årlig.

Nå avslører Tesla-sjefen igjen nye planer for Teslas batteriteknologi: Som strømkilde til hjemmet ditt.

Den nye bilen: Tesla Model 3

Enda flere spennende produkter fra Musk

Den svært aktive entreprenøren avslørte denne uken noe veldig spennende i forbindelse med Teslas resultatrapport, skriver The Verge.

Om seks måneder skal selskapet ha en ny type batteripakker klar, som også skal kunne gi strøm til hjemmebruk, ikke bare til bilen. Designet er allerede i boks, i form av et batteriprodukt som henges på veggen.

Elon Musk: Teslasvarene alle lurte på - for ett år siden

- Plug and play og veggmontert

Dette sa Musk om produktet i fjor:

«Vi prøver å finne ut hvordan vi kan lage en kul stasjonær batteripakke. Noen av dem vil være basert på Tesla Model S-pakken hvor designet er flatt og stikker rundt 13 centimeter ut fra veggfestet med et vakkert design. Det skal være plug and play.»

LES OGSÅ: Model S i krasjtest - slik gikk det

Toyotas hydrogenbil Mirai gir allerede eierne mulighet til å nappe det ut og bruke det som strømkilde i hjemmet. Fulladet gir det intet mindre enn en uke med strøm i en gjennomsnittsbolig.

Artikkelen har tidligere vært publisert på ITavisen.