BMW Holo Active

Nå skjer det i løse luften

I januar demonstrerer BMW sin siste nyvinning på interiørfronten.

RASK UTVIKLING: Slik illustrerer BMW hvordan Halo Active Touch fungerer.
RASK UTVIKLING: Slik illustrerer BMW hvordan Halo Active Touch fungerer. Vis mer
Publisert

Allerede i dag kan BMW-sjåfører bare gjøre en fingerbevegelse i lufta, så vil lyden på musikkanlegget øke eller avta. På den anerkjente teknologimessa Consumer Electronic Show (CES) 2017 i Las Vegas i januar skal BMW demonstrere at de har tatt utviklingen enda et hakk lenger.

Da skal nemlig interiørkonseptet BMW Holo Active Touch - deres virtuelle berøringsskjerm - vises for første gang.

Det er bare dager siden vi testet den nye BMW 5-serie, som både har blitt mer raffinert og mer sporty. Ta gjerne en titt på den spennende BMW X2 også.

På samme måte som med dagens lydsystem, skal Holo Active-systemet brukes ved hjelp av fingerbevegelser. Og selv om «knappene» kun er et hologram, så skal du likevel merke at du får en fysisk følelse i fingeren, melder BMW.


Rask utvikling

Den teknologiske utviklingen skjer i et voldsomt tempo for tiden . Det er ikke mange år siden det å feste en GPS i frontruta ble sett på som et voldsomt framskritt. Siden har integrerte GPS og digitale instrumentpanel blitt stadig vanligere i bilen.

For to år siden skrev vi om «Head-up display» (HUD), som blant annet forteller sjåføren når han eller hun skal ta av på veien eller bremse ned. Løsningen kan benyttes for tekstmeldinger også. Toyota Prius er blant bilmodellene som har HUD integrert som standard i alle bilene sine.

For fem år siden kom nyheten om det magiske bilvinduet, hvor sidevinduene bak også fungerer som smartskjerm. Til tross for den gode ideen kan vi nok i dag konkludere med at dette likevel ikke tok av.

Dinside er på plass i Las Vegas i januar, så da får vi også se i praksis hvordan BMW Holo Active Touch fungerer.

LES OGSÅ:
Slik går det nå du krasjer i bil - disse er de tryggeste å gjøre det med
Foreslår å endre piggdekkreglene
Prøvekjørt: Norges nye drømmebil

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer