Nå skal også bobilen til EU-kontroll hvert andre år

I tillegg til billigere bompasseringer blir det også færre EU-kontroller å forholde seg til for bobilistene i Norge.

<b>FÆRRE KONTROLLER:</b> Fra 1. oktober holder det at kjøretøyet ditt er inne til EU-kontroller hvert andre år, så lenge det ikke veier over 7.500 kilo.  Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
FÆRRE KONTROLLER: Fra 1. oktober holder det at kjøretøyet ditt er inne til EU-kontroller hvert andre år, så lenge det ikke veier over 7.500 kilo. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har bobiler og større kjøretøy vært pliktige en årlig EU-kontroll. Det skal det nå bli slutt på, og bobilen skal ikke lenger oftere på kontroll enn personbilen.

LES OGSÅ: Dette bør du gjøre før EU-kontrollen

Ingen grunn til hyppigheten

I dag kontrolleres personbiler og bobiler som er tyngre enn 3.500 kilo hvert år.

- Det er ingen god grunn til at større bobiler, personbiler eller bevaringsverdige kjøretøy skal kontrolleres hyppigere enn mindre biler, forteller samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Fra 1. oktober gjør regjeringen det både enklere og litt billigere å eie slike biler, da kontrollintervallene blir de samme som for vanlige personbiler, en kontroll hvert annet år.

Veier bilen din derimot over 7.500 kilo, må du fortsatt inn til årlig periodisk kjøretøykontroll, også kjent som EU-kontroll.

Billigere bompasseringer

LEGGER OM: Ketil Solvik-Olsen og samferdselsdepartementet har allerede endret mye for bobilister. Nå slipper de også å betale ekstra mye i bompasseringene.  Foto: OLAV HEGGØ/FOTOVISJON
LEGGER OM: Ketil Solvik-Olsen og samferdselsdepartementet har allerede endret mye for bobilister. Nå slipper de også å betale ekstra mye i bompasseringene. Foto: OLAV HEGGØ/FOTOVISJON Vis mer


I tillegg til disse nyhetene, er det også tidligere blitt avgjort at bobilene skal få billigere bompasseringer.

- Regjeringen ønsker å redusere bompengebelastningene for bilistene. Som en del av det arbeidet reduserer vi nå bomtakstene for bobiler og tyngre personbiler, sa Solvik-Olsen da.

Vedtaket ble satt i kraft 4. april, og sparer for eksempel bobilisten som kjører fra Oslo til Hitra eller Frøya 476 kroner. Likefullt reduserer det turen Oslo til Nordkapp fra 539 kroner i bompenger til 231 kroner.

Også traktorer skal godkjennes

I tillegg til endringene i regelverket for bevaringsverdige veteranbiler, skal også traktorer nå inn for kontroll.

Fra 2018 vil traktorer som er innenfor kategorien T5, altså de som kjører over 40 kilometer i timen og kjøres på offentlig vei, bli innkalt til EU-kontroll.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!