Jukse på førerprøven

Nå skal det virkelig svi å jukse på førerprøven

Den som jukser på førerprøven, bør heretter bli ilagt karantene i inntil ett år, mener regjeringen.

KARANTENE PÅ FØRERPRØVEN: Juks på førerprøven skal gi ett års karantene, hvis regjeringen får det som de vil. Foto: NTB Scanpix
KARANTENE PÅ FØRERPRØVEN: Juks på førerprøven skal gi ett års karantene, hvis regjeringen får det som de vil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Å sørge for bedre trafikksikkerhet er en av regjeringens viktigste oppgaver. Derfor må vi hindre at førere som ikke er kvalifisert, slipper ut i trafikken, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Dale mener en lengre karantenetid for de som jukser enn for de som stryker både vil oppleves som rettferdig, i tillegg til å ha en avskrekkende effekt.

Fredag la regjeringen fram forslag om flere endringer i veitrafikkloven. Blant annet blir det foreslått at kandidater som jukser på førerprøven, skal kunne få inntil ett års karantenetid før de kan gå opp til ny prøve.

De siste årene har stadig flere blitt tatt i forsøk på juks. I dag får de som fusker, samme karantenetid som de som stryker, altså bare to eller fire uker før de kan ta ny prøve.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!