Opel Grandland X

Nå satser Opel endelig på SUV igjen

Frontera og Antara floppet på markedet. Med Opel Grandland X starter tyskerne jakten på SUV-kundene.

OPEL GRANDLAND X: For første gang siden Frontera og Antera kommer Opel nå med en ordentlige SUV-er igjen. Alle foto: Opel
OPEL GRANDLAND X: For første gang siden Frontera og Antera kommer Opel nå med en ordentlige SUV-er igjen. Alle foto: Opel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jo da. Opel har riktignok Mokka i modellporteføljen, og Crossland X ble også nylig varslet. Nå SUV-ifiserer Opel ytterligere, og varsler nok en nykommer.

13 år etter at Opel gav opp produksjonen av Frontera og to år etter at den siste Antara ble produsert i Tyskland, kommer Opel med Grandland X.

Det skjer mye rundt Opel om dagen. I mars kunngjorde Peugeot (PSA) og General Motors at førstnevnte kjøper Opel for 18 milliarder kroner.

Opel har lenge samarbeidet med Peugeot, og det er dermed ingen overraskelse at Grandland X deler plattform med Årets bil i Europa 2017, Peugeot 3008.

Komplett modellprogram

«Opels modelloffensiv i 2017 er den største noen gang, og med Grandland X kompletterer Opel modellprogrammet med en familievennlig SUV lastet med moderne teknologi».

Slik starter Opel Norge sin pressemelding om nye Opel Grandland X. For at modellprogrammet skal bli helt komplett må vi nok vente til 2019. Da er det lovet en ny og enda større SUV fra PSA.

Grandland X er ventet til Norge i høst - ifølge Opel Norge, trolig rundt oktober-november. Bilen vises ikke for pressen før på bilmessa i Frankfurt, som er i september.

Kompakt SUV

Tyskerne holder fortsatt motoralternativene hemmelig, men PR-sjef Stein Pettersen i Opel Norge tror ikke kundene vil bli skuffet.

– Vi vil få en bra kombinasjon av diesel, bensin, automatgir og manuell, sier han til Dinside.

Det virker tvilsomt at bilen vil komme som hybrid eller ladbar hybrid.

Utvendig lengde er oppgitt til 448 centimeter, med en akselavstand på 267,5 centimeter - noe som må betegnes som en kompakt SUV.

image: Nå satser Opel endelig på SUV igjen

Det gir plass til opptil fem personer og bagasje. Bagasjerommet rommer ifølge Opel mellom 514 og 1.652 liter, og skal dermed kunne konkurrere mot de mest romslige stasjonsvognene i segmentet.

– Dette er en kjempeviktig bil for oss. Med så god bagasjeplass og innvendig plass er Grandland X perfekt, sier Stein Pettersen fornøyd.

– Mokka har også hatt god mottakelse, men der har plassen har vært ankepunktet, forklarer han.

Naturlige konkurrenter for Opel Grandland X er Volkswagen Tiguan, Toyota Rav4 og nevnte Peugeot 3008.

OPEL GRANDLAND X: De første offisielle bildene.
OPEL GRANDLAND X: De første offisielle bildene.
OPEL GRANDLAND X: De første offisielle bildene.
OPEL GRANDLAND X: De første offisielle bildene.
OPEL GRANDLAND X: De første offisielle bildene.
OPEL GRANDLAND X: De første offisielle bildene.
OPEL GRANDLAND X: De første offisielle bildene.

Full av moderne teknologi

Opel Grandland X vil også komme med tyskernes mest moderne teknologi.

image: Nå satser Opel endelig på SUV igjen

Utstyr som adaptiv fartsholder, med fotgjengeroppdagelse og automatisk nødbrems, oppdagelse og varsling om fører blir trøtt eller sliten, 360 graders kamera og avansert parkeringsassistent er noen av eksemplene.

I tillegg har Grandland X også utstyr vi kjenner fra flere av de andre Opel-modellene, som ergonomiske AGR-seter, varme i både ratt, for- og bakseter, en bakluke som kan åpnes med foten og siste generasjon LED AFL hovedlys.

Du vil og ha med deg Opel OnStar (personlige assistent), som for eksempel kan hjelpe deg med booking av hotellrom eller å finne ledige parkeringsplasser.

LES OGSÅ:
Test: Vi liker Peugeot 5008
Dette skjer om du drar i det elektroniske håndbrekket i fart
12 av de mest fascinerende logoene

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!