Nå kommer Skoda med SUV

Skoda Yeti skal vises på bilmessen i Genève.

Hvis du drar kjensel på navnet Skoda Yeti er det kanskje fordi du har lest det på våre sider tidligere. Det var nemlig navnet på en konseptbil som ble vist for første gang på bilutstillingen i Genève i 2005 - altså for fire år siden. Den skulle vise hva slags tanker Skoda gjorde seg om sin fremtidige folke-SUV.

Ventet lenge

Nå nærmer ventetiden seg slutten for de som har ventet på produksjonsmodellen. I fjor omtrent på denne tiden annonserte vi at den skulle i produksjon, men vi var noe optimistiske med hensyn til lanseringstidspunkt.

Blir større

Nå bekrefter Skoda at bilen skal vises på bilutstillingen - nok en gang i Genève - tidlig i mars. Det er foreløpig svært sparsomt med data angående den nye SUV-en, men pressemeldingen forteller oss at den blir større en konseptmodellen, som vi her ser på bildene. Videre sier Skoda at bilen vil være egnet både til bykjøring og fritidsbruk. Vi anser som sannsynlig at den vil bli noe av en konkurrent til Nissan Qashqai, med valget mellom for- og firehjulsdrift.

Dette er en type bil som har vist seg å bli populær i det norske markedet. Det er derfor med spenning vi ser frem til å få se det ferdige produktet om få uker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene viser konseptbilen fra 2005.