Nå kommer Lexus IS F

Lexus vil leke med tyskerne i klassen for overmotoriserte mellomklassebiler. IS F legger seg i det øvre effektsjiktet.

Det er har etablert seg en morsom og kjøreglad klasse som består av mellomklassebiler med V8-motorer. Audi RS4, BMW M3 og Mercedes C63 AMG finnes fra før.

Lexus har nå bestemt at salget av bilen starter 25 desember i Japan, men den kommer til Europa i 2008, også til Norge.

Produksjonsbilen vil få en 5-liters V8-motor med 423 hestekrefter ved 6.600 omdreininger. Maksimalt dreiemomentet ligger på 505 newtonmeter ved 5.200 omdreininger.

Motoren er mer eller mindre den samme motoren som sitter LS600h, og IS F har 8-trinns automatkasse. Motoren har noen Lexus kaller D-4S (direct injection four-stroke bensinmotor, superversjon) som kombinerer både direkte og indirekte innsprøytning. Den har VVT-iE (Variable Valve Timing-intelligent system) og Dual VVT-i (Dual Variable Valve Timing-intelligent system), som maksimaliserer ytelsene. Dette skal sørge for lineær og akselerasjon og kraftig respons.

Nå kommer Lexus IS F

Nå kommer Lexus IS F

  1. Store bilder


Lexus har fortsatt ikke sluppet 0 til 100 tider, noe som er svært viktig i denne klassen, men lover at det skal bli lavt. IS F har mye sterkere motor enn M3 og RS4, men ikke så voldsomt som Mercedes C63 AMG. Vi regner med at IS F legger se på 4,6 sekunder på prestisjesprinten til 100.

Store bilder av konseptbilen finner du her.