Nå kommer Lexus IS F

Lexus vil leke med tyskerne i klassen for overmotoriserte mellomklassebiler. IS F legger seg i det øvre effektsjiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er har etablert seg en morsom og kjøreglad klasse som består av mellomklassebiler med V8-motorer. Audi RS4, BMW M3 og Mercedes C63 AMG finnes fra før.

Lexus har nå bestemt at salget av bilen starter 25 desember i Japan, men den kommer til Europa i 2008, også til Norge.

Produksjonsbilen vil få en 5-liters V8-motor med 423 hestekrefter ved 6.600 omdreininger. Maksimalt dreiemomentet ligger på 505 newtonmeter ved 5.200 omdreininger.

Motoren er mer eller mindre den samme motoren som sitter LS600h, og IS F har 8-trinns automatkasse. Motoren har noen Lexus kaller D-4S (direct injection four-stroke bensinmotor, superversjon) som kombinerer både direkte og indirekte innsprøytning. Den har VVT-iE (Variable Valve Timing-intelligent system) og Dual VVT-i (Dual Variable Valve Timing-intelligent system), som maksimaliserer ytelsene. Dette skal sørge for lineær og akselerasjon og kraftig respons.

image: Nå kommer Lexus IS F

Nå kommer Lexus IS F

  1. Store bilder


Lexus har fortsatt ikke sluppet 0 til 100 tider, noe som er svært viktig i denne klassen, men lover at det skal bli lavt. IS F har mye sterkere motor enn M3 og RS4, men ikke så voldsomt som Mercedes C63 AMG. Vi regner med at IS F legger se på 4,6 sekunder på prestisjesprinten til 100.

Store bilder av konseptbilen finner du her.