Desember kan by på kun to nye biler. Det er dermed årets stilleste måned vi er inne i.  Foto: Peugeot
Desember kan by på kun to nye biler. Det er dermed årets stilleste måned vi er inne i. Foto: PeugeotVis mer

Nå kommer den

Peugeot bekrefter at den nye kupeen 308 RCZ er like rundt hjørnet. Her er de første bildene av bildene av bilen, eller rettere sagt deler av bilen.

Ja, dette er litt av en bil, i den betydning av bildene faktisk bare viser litt av bilen, en slags teaser. Bildene er likevel interessante. For det første går det an å se ganske mye av hvordan bilen blir seendes ut. For det andre er det faktum at Peugeot bekrefter at bilen kommer om kort tid også verdt å nevne.

Disse bildene viser med tydelighet at den spesielle bakruten fra konseptbilen i 2007 blir med over i produksjonsversjonen. Dette er Peugeots klart spenstigste bil designmessig.

En av Peugeots morsomste

Trolig blir den det når det kommer til kjøreegenskaper også. Dette er en rendyrket sportskupé med et lavt tyngdepunkt og antagelig et ganske sportslig oppsett. Peugeot kan lage gode kjøreegenskaper når de vil. I dagens modellrekke er det nok 207 RC som er det aller beste eksempelet på dette, men også 308-plattformen som denne bilen er basert på er absolutt brukbar i så måte.

Desember kan by på kun to nye biler. Det er dermed årets stilleste måned vi er inne i. Foto: PeugeotFlere motorer

Til glede for norske interessenter blir det trolig et par forholdsvis norgesvennlig motorer å finne i denne bilen. Vi tipper i alle fall at en 1,6-liters bensinturbo på 150 hester, samt en 2,0-liters diesel kommer. En høyeffektversjon av førstnevnte bensinmotor kommer nok også, trolig med godt over 200 hester og et forholdsvis lavt forbruk.

Peugeot 308 RCZ skal avdukes på Frankfurt-utstillingen i høst og kommer på markedet ikke mange månedene etter det.