<b>DETTE ER ET BENSINSTASJONS-TOALETT:</b> Statoil tester ut nye toalettfasiliteter på utvalgte stasjoner på Østlandet, her fra Statoil Skøyen. Bildene på veggen vil variere fra statsjon til stasjon, og skal være av lokal art. Foto: Statoil
DETTE ER ET BENSINSTASJONS-TOALETT: Statoil tester ut nye toalettfasiliteter på utvalgte stasjoner på Østlandet, her fra Statoil Skøyen. Bildene på veggen vil variere fra statsjon til stasjon, og skal være av lokal art. Foto: StatoilVis mer

Nå kan du tisse på Monolitten

Statoil oppgraderer kundetoalettene, men du må betale.

Statoil tester ut et nytt toalettkonsept i Norge. På noen utvalgte bensinstasjoner på Østlandet skal du få vesentlig høyere toalettstandard, men det koster.

Dersom du er trengende og vil benytte disse nye toalettene, må du betale 10 kroner. Dersom du handler på stasjonen, får du refundert fem kroner.

Er dette Norges fineste veitoaletter?

Her må du betale

Foreløpig er det kun på Statoil Skøyen du kan nyte godt av de nye fasilitetene, men i løpet av noen uker vil det ifølge Julie Hæhre også rulles ut på Storebaug ved Moss, E18 i Lier og på Furuset. Dersom du stopper på en av disse bensinstasjonene og må på do, må du altså benytte deg av de nye betalingstoalettene, enten du vil eller ikke.

Din mening

Er det greit med betalingstoaletter på bensinstasjoner? (Avsluttet)
Nei(85%) 2660
Ja(13%) 419
Ingen mening(1%) 42
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


– Der vil det ikke være noen andre toaletter, men vi har fortsatt gratis toaletter på 420 andre stasjoner, sier kommunikasjonsrådgiver Julie Hæhre i Statoil Fuel & Retail Norge, til DinSide.

Ifølge prosjektleder Tiril Zelow Bliksmark, har de fått stort sett positive tilbakemeldinger på de nye toalettene, selv om uttrykker misnøye med at de må betale.

– Vi vil alltid ha de som synes at dette er tull og at de ikke vil betale for å gå på do uansett hvor bra det er, og det er jo derfor er en test også, for å se hvordan det bir mottatt, sier Bliksmark til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva synes du om betalingstoaletter på bensinstasjoner? Si din mening i avstemmingen til høyre, og skriv hva du mener i debatten nedenfor.

Positive tilbakemeldinger

På Statoil Skøyem er det gamle ene kundetoalettet byttet ut med syv toaletter, fordelt på dame-, herre- og familie/handikaptoalett. Du kan se bilder av toalettene i bildeserien nedenfor.

Statoil Skøyen. Nye toaletter. Foto: Statoil
Statoil Skøyen. Bildene på noen av toalettene er mer generiske, som her, og de vil du finne på flere av Statoil-stasjonene. Foto: Statoil
Statoil Skøyen. Familietoalett med minitoalett til barna. Foto: Statoil
DETTE ER ET BENSINSTASJONS-TOALETT: Statoil tester ut nye toalettfasiliteter på utvalgte stasjoner på Østlandet, her fra Statoil Skøyen. Bildene på veggen vil variere fra statsjon til stasjon, og skal være av lokal art. Foto: Statoil
Statoil Skøyen. Bilde fra Holmenkollen. Meningen er at bildene skal byttes ut med jevne mellomrom. Foto: Statoil


Ifølge en pressemelding fra Statoil, medfører det nye toalettkonseptet at det blir flere toaletter og at det er en dedikert stasjonsansatt som skal sørge for renholdet.

- Gratis toalett på bensinstasjoner er innarbeidet i Norge, men det innebærer alltid en betydelig kvalitetsutfordring. Fordi bensinstasjoner drives med liten bemanning, er det vanskelig for alle stasjoner å bruke nok tid på å holde toalettene rene og velstelte til enhver tid, forteller prosjektleder i Statoil Fuel & Retail, Tiril Zelow Bliksmark.

Rasteplasstoalettene du helst ikke vil besøke

De nye toalettene på Skøyen, som blant annet har stort bilde på veggen av Monolitten fra Frognerparken i Oslo, har vært i drift siden uken før påske.

– Feedbacken vi har fått er veldig positiv, de fleste blir veldig overrasket når de kommer inn og får se hvordan det der ut, man forventer ikke å finne et sånt toalett på bensinstasjonen, sier Bliksmark til DinSide.

– Spesielt kvinner med barn, og kvinner i familiesitasjon er veldig positive, de slipper å tenke på hvor ungene setter seg ned, sier Hæhre.

Skal evalueres

Toalettkonseptet er nå til uttesting i Norge, og ifølge Bliksmark jobber Statoil Fuel & Retail med teststasjoner i i alle fall tre andre land. Ved årsskifte vil det bli gjort en evaluering, og avgjøres hvorvidt dette er noe som skal videreføres eller avsluttes.

Dersom det blir bestemt at det skal videreføres, vil det ifølge Bliksmark rulles ut på i alle fall de største stasjonene.

– Vi ønsker å bli en bedre matleverandør på sikt, og da må vi ha bedre toalettfasiliteter, sier Bliksmark til DinSide.

Statoilstasjonene er kjøpt opp kanadiske Alimentation Couche-Tard, som har sterkt fokus på fersklaget mat

Hva mener du? Er det greit med betalingstoaletter på bensinstasjonene? Stem i avstemmingsobjektet!