<strong><B>EL MED MOBIL:</strong></B> 14 ladestasjoner har fått installert løsningen hvor du kan betale via en app. Foto: EASYPARK
EL MED MOBIL: 14 ladestasjoner har fått installert løsningen hvor du kan betale via en app. Foto: EASYPARK Vis mer

Nå kan du hurtiglade med mobilen

Strøm til elbilen din kan bare være et tastetrykk unna.

Publisert
Sist oppdatert

EasyPark har inngått et samarbeid med Grønn Kontakt som betyr at du nå får tilgang til hurtigladere via mobiltelefonen din.

Det betyr at du ikke trenger et RFID-kort eller et abonnement når du skal lade elbilen din.

Stor misnøye

Hos Elbilforeningen og på elbilforum.no har det vært stor misnøye over floraen av ulike ladekort og abonnementsløsninger.

Det endte med at det statlige selskapet Transnova nylig sendte ut et krav til alle landets hurtigladeoperatører - med en meget kort frist til å rydde opp i sysakene:

  • Hurtigladestasjoner som ikke har tilgangs- og betalingsløsning for tilfeldig forbipasserende elbilister, såkalte drop-in kunder, må åpne sine hurtigladere for fri tilgang snarest og senest 31. mars 2014.
  • Alle hurtigladestasjoner skal ha betalingsordning for drop-in-kunder som minimumsløsning, innen 30. mai 2014.
Les: Morgendagens bensinstasjon for elbiler er på plass

Løsninger er på plass

<strong><strong>GJØR DET ENKLERE:</strong></strong> Dette vil du se mer av i fremtiden.
GJØR DET ENKLERE: Dette vil du se mer av i fremtiden. Vis mer


Men det finnes allerede løsninger på plass - vel å merke på noen få steder.

- Det eneste du da trenger å gjøre for å få tilgang til hurtigladerne, er å laste ned en app til mobiltelefonen, sier daglig leder Christian Sæterhaug i EasyPark.

Du taster inn koden du finner på ladestasjonen i appen og så kan du begynne å lade. I praksis betyr dette at du ikke trenger å kjøpe et abonnement eller ha tilgang til et RFID-kort. Du betaler for ladingen direkte fra mobilen. Det handler om å forenkle hverdagen til elbilistene ytterligere, sier han.

Les også: Nå blir elbileierne sinte

14 stasjoner

Hurtigladerne som du får tilgang til via mobiltelefonen, er plassert på steder med stor trafikk og der det erfaringsmessig er behov for å lade elbilen raskt.

– Vi er fortsatt i en utrullingsfase, og har installert løsningen på 14 ladestasjoner. Du kan nå hurtiglade elbilen via mobilen i Drammen, Rudshøgda, Kvam, Ringebu, Kongsvinger, Langebru, Kongsberg, Kjellstad, Oslo, Leirvik, Asker, Arendal og Kristiansand. Vi jobber kontinuerlig med å utvide tilbudet, sier Sæterhaug.

LES OGSÅ: Vi har testet VW e-Golf

Tilpasser seg veksten

<strong><B>APP:</strong></B> Du styrer hele prosessen via en enkel og intuitiv app på mobilen din.
APP: Du styrer hele prosessen via en enkel og intuitiv app på mobilen din. Vis mer

– Det finnes over 20.000 elbiler i landet, og det forventes en kraftig vekst. Enn så lenge tilbyr mange kommuner gratis strøm, men dette vil trolig endre seg. EasyPark sin løsning er utviklet for å betale for både parkering og strøm, samt å gi tilgang til ladestasjonene, sier han.


DUELL: BMW i3 mot Nissan Leaf

Prøveprosjekt

EasyPark er også i gang med et pilotprosjekt for å gi tilgang til såkalte normalladere via mobilen. I første omgang er løsningen tilgjengelig ved Universitetet i Agder.

– Denne ladestasjonen kan åpnes via mobiltelefonen. Du taster inn koden som står på ladestasjonene for å åpne den. Vi ser at tjenesten er populær, og vår målsetning er å gjøre funksjonen tilgjengelig på vanlige ladere i hele landet, avslutter Christian Sæterhaug.

Alt om elbil fra DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer