Nå kan du forsikre bruktbilhandelen

For 2.030 kroner kan du forsikre deg mot dårlige bruktbilkjøp. Det finnes visse kriterier, selvsagt. Bilen må først på kontroll. Bilen kan heller ikke være eldre enn 15 år eller ha gått mer enn 250.000 km. Du er heller ikke garantert at if vil forsikre bilen.

Ordningen er åpen for alle uavhengig av forsikringsselskap. Fordelen for eiere med bilen forsikret i if, er at de får lenger garantiperiode.
Ordningen er åpen for alle uavhengig av forsikringsselskap. Fordelen for eiere med bilen forsikret i if, er at de får lenger garantiperiode. Vis mer


RISIKO: Det finnes to typer mennesker. De som handler bruktbil uten å svette en dråpe. Og så er det alle oss andre, som blir engstelig under armene bare ved tanke på å overlevere en større sum penger til et fremmed menneske.

Bruktbilkjøpforsikring

Men siden 25. september har if hatt et tilbud som tilsynelatende kan sikre også oss nattesøvnen. Selskapets bruktbilkjøpforsikring er nemlig åpen for alle uavhengig av forsikringsselskap. Men er den verdt pengene? Eller er det å betale for noe du likevel er dekket for? Eller kommer if til å gå på dunken etter et renn av dyre reparasjoner?

Dette er forsikringen

* Gjelder for private.
* Følger bilen, ikke eieren
* Gjelder biler opp til 15 år gamle, maks 250.000 km
* Forsikringen gjelder problemer som oppstår med ”bilens drivlinje”, kort sagt motor, girkasse, styring og hjuloppheng. Se egen rammesak.

Framgangsmåten

NAF har gått vekk fra sin bruktbilgarantiordning, da den ble for kostbar, men tilbyr fortsatt bruktbiltesting.
NAF har gått vekk fra sin bruktbilgarantiordning, da den ble for kostbar, men tilbyr fortsatt bruktbiltesting. Vis mer


* Bilen må først på kontroll hos if-godkjent verksted (så langt 600 rundt i landet).
* Kontrollen koster 950 kroner, betales direkte til verkstedet.
* Kontrollen har tre mulige utfall;
1 - Bil godkjent uten anmerkninger
2 - Bil får anmerkninger, kan forsikres med unntak for anmerkningene.
3 - Bil anbefales ikke forsikret av verkstedet.
* Deretter er det opp til if om de vil tilby deg garantien/forsikringen. De baserer seg på verkstedets anbefalinger og eventuelle egne opplysninger. I tillegg er det noen spesielt dyre merker/problemutsatte modeller som uansett ikke får tilbud. Se egen rammesak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette koster det

Nå kan du forsikre bruktbilhandelen


Foruten testen du alt har betalt, koster forsikringen 1.080 kroner. Den har dessuten en egenandel på 1.000 kroner. Forsikringen koster deg altså minst 2.030 kroner - og 3.030 kroner om du er nødt til bruke den.
For de mange som har bilen forsikret if (det hjelper ikke at du bare er kunde i if) vil ordningen gjelde for 12 måneder eller 16.000 km. For andre gjelder den i seks måneder eller 8.000 km, med andre ord minst 4.060 kroner i året. Vi nevner dette fordi:

Salg ingen forutsetning

Merk at det ikke stilles krav til at bilen omsettes. Dermed er dette et tilbud som også kan virke attraktivt for en viss kategori bileiere som bare trenger å forsikre seg mot dyre tekniske problemer.

Men hvor godt er egentlig tilbudet? Og for hvem? Les vår vurdering her.