Innfører betaling av omregistrering via nettet

Nå kan du fikse hele bruktbilhandelen på 1-2-3

Endelig blir det tryggere å kjøpe og selge bruktbil. Samtidig vil du få et nytt vognkort umiddelbart.

BETAL PÅ NETT: Over en million kjøretøy skifter eier hvert år. Nå blir prosessen rundt omregistrering enklere.

Foto: MAGNE JOHANSEN/Scanpix
BETAL PÅ NETT: Over en million kjøretøy skifter eier hvert år. Nå blir prosessen rundt omregistrering enklere. Foto: MAGNE JOHANSEN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

l 2015 lanserte Statens vegvesen salgsmelding på nett, og siden har over 150.000 salgsmeldinger funnet veien via cyberspace.

Det nye nå er at du også kan betale omregistreringsavgiften direkte i tjenesten. Det skaper trygghet både for kjøper og selger.

– Å levere salgsmelding og registrere bilen på nett, er den raskeste og tryggeste måten å selge og kjøpe bil på. Det er ikke lenger nødvendig å sende vognkort del 2 i posten eller møte opp på en trafikkstasjon for å få din nye bil lovlig ut på veien, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen i en pressemelding.

Guider deg gjennom prosessen

I overkant av én million kjøretøy skifter eiere hvert år. Noen bytter bil ofte, mens for andre kan det gå flere år mellom hver gang.

– Mange er kanskje usikre og vet ikke helt hva de skal gjøre. Papirmølla kan synes voldsom og begreper som salgsmelding og omregistrering kan være ukjent. I nettjenesten vår blir du ledet gjennom prosessen steg for steg. På få minutter kan du stå med et midlertidig vognkort i hånda, og den nye bilen din er fiks ferdig registrert og lovlig å kjøre, forklarer Øwre.

Her kan du finne omregistringsavgiften for akkurat din bil.

Statens vegvesen anbefaler at du også sørger for å ha en kjøpekontrakt. Det finner du blant annet HER eller hos Forbrukerrådet.

Det er også viktig at du som selger sikrer at betalingen er gjennomført før nøklene skifter hender.

Flere digitale tjenester

De siste årene har Statens vegvesen jobbet for å legge ut flere digitale tjenester på vegvesen.no. I tillegg til å levere salgsmelding, kan du blant annet melde tapt vognkort, tapt førerkort, bestille time til oppkjøring og finne kjøretøyopplysninger på nettet.

– Vi ønsker at brukerne våre skal få utført oppgavene sine digitalt. Det er enklere for dem og mer effektivt for oss. De tjenestene vi har er blitt godt tatt imot, og vi håper at den forbedrede salgsmeldingen også vil være til nytte for mange, sier Øwre.

PS! Hvis du heller ønsker det, vil det fortsatt være mulig å levere salgsmelding og vognkort del 2 på trafikkstasjonen eller sende det i posten.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!