Statens vegvesen vil heretter informere deg om kjøretøykontroll i sammenheng med utsending av oblater. Du vil ikke lenger få noen spesifikk påminnelse om den periodiske kjøretøykontrollen. Foto: Colourbox.com
Statens vegvesen vil heretter informere deg om kjøretøykontroll i sammenheng med utsending av oblater. Du vil ikke lenger få noen spesifikk påminnelse om den periodiske kjøretøykontrollen. Foto: Colourbox.comVis mer

Nå glemmer du ikke EU-kontrollen

Selv om Statens Vegvesen ikke lenger sender ut brevet med påminnelsen om EU-kontrollen, er det håp. Ny gratis varslingstjeneste fra NAF hjelper deg.

I denne saken på DinSide motor fra begynnelsen av november, kunne dere lese at Statens Vegvesen har sluttet med å varsle om periodisk kjøretøykontroll.

Likevel vil Statens Vegvesen fortsette å purre deg som glemmer å levere inn bilen til kontroll. Med utgangspunkt i vår egen hukommelse i det daglige stresset, tror vi, på syltynt grunnlag, at dette vil mange glemme.

- Det er viktig å minne om at eier uansett har plikt til uoppfordret å fremstille kjøretøyet til kontroll slik at det kan bli kontrollert og godkjent til riktig tid. Det sa Trond Robert Larsen, juridisk rådgiver i Seksjon for transporttilsyn i Statens Vegvesen Vegdirektoratet til DinSide i november.

NAF

NAF har laget en liten tjeneste på sine nettsider som hjelper deg med å huske fristen. Det er veldig enkelt og alt du trenger å gjøre er å legge inn bilnummeret ditt, epostadresse og eventuelt mobilnummer. Når du har registrert deg må du bekrefte varslingen med klikke på en lenk. Vips, er du inne i systemet.

Du vil motta påminnelse om gjennomføring av EU-kontroll cirka fire måneder før kontrollfrist og deretter cirka en måned før kontrollfrist.

Tjenesten er gratis for alle, du trenger ikke være medlem av NAF og forplikter deg heller ikke til noenting i forhold til NAF ved å registrere deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har ikke fått sjekket om det faktisk virker siden tjeneste er helt ny.

Tjenesten finner du her.

Hva risikerer du om du glemmer?

Konsekvensene av å gi blaffen i EU-kontrollen er forøvrig overraskende lite dramatiske. Det eneste man risikerer, er at bilen blir avskiltet i sammenheng med teknisk kontroll eller lignende. Det er faktisk ikke noe gebyr eller forelegg knyttet til å kjøre omkring med en bil som ikke har gjennomført pålagt periodisk kjøretøykontroll.

Artikkelen ble første gang publisert 14. desember 2009