<strong><b>FORSIKTIGE ENDRINGER:</strong></b> Nye lykter og ny grill er blant hovedendringene på nye Mazda 6. Foto: Mazda
FORSIKTIGE ENDRINGER: Nye lykter og ny grill er blant hovedendringene på nye Mazda 6. Foto: Mazda Vis mer

Nå får Mazda 6 firehjulstrekk!

Endelig får Ford Mondeo og VW Passat konkurranse om norske 4x4-kunder.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda er på hugget og har allerede vist fram det vi tror blir en kommende bestselger SUV-klassen, nemlig nye CX-3. Men også 2015-modellen av Mazda 6 får nå en midtlivsoppdatering.

Målet er selvsagt å gjøre den bedre rustet i kampen mot nye Ford Mondeo og VW Passat, og middelet er firehjulstrekk.

Endelig firehjulstrekk

Fra og med februar/mars vil altså japanerne tilby Mazda 6 med sitt nyutviklede AWD-system, noe de ikke har hatt på plass siden førstegenerasjon Mazda 6.

Og det blir garantert attraktivt ettersom en av tre nye biler nå selges med 4x4.

<strong><b> OPPGRADERT:</strong></b>  Interiøret har fått finere materialer, blant annet mykere skinn på rattet.  Foto: Mazda
OPPGRADERT: Interiøret har fått finere materialer, blant annet mykere skinn på rattet. Foto: Mazda Vis mer

En høy andel nordmenn foretrekker også kombinasjonen firehjulstrekk og automatgir, noe Mazda nå kan tilby sammen med den kjente dieselmotoren på 2,2-liter og 150- eller 175 hestekrefter.

Men firehjulstrekk er ikke alt.

25 prosent mindre støy

Modellen har ellers fått ny 7-tommer info- og navi-skjerm samt innretninger som head-up-display, elektrisk håndbrekk og varme i baksetene.

Mazda skryter også av at de har jobbet for å bedre komforten.

Det nye fjæringssystemet skal redusere støynivået på vei med grovt underlag med rundt 10 prosent, og med omtrent 25 prosent på motorvei.

<strong><b> LINJELEKKER:</strong></b>   Mazdas designspråk står seg godt blant dagens nye biler.  Foto: Mazda
LINJELEKKER: Mazdas designspråk står seg godt blant dagens nye biler. Foto: Mazda Vis mer

Økt sikkerhet

Sikkerhetssystemet i-ACTIVSENSE er forbedret ved at blindsonevarslingen overvåker et større område, autobrems fungerer bakover i lave hastigheter og Rear Cross Traffic Alert skanner ca. 7 meter i hver retning etter farer når du skal rygge.

Priser

Mazda6 stasjonsvogn med diesel og AWD vil koste fra ca. 380.000 kroner med utstyrsnivå Vision. Topputgaven med 175-dieselhester, automatgir og Optimum-utstyrsnivå vil koste omtrent 450.000 kroner.

Inngangsmodellen plasserer seg dermed lavere i pris enn de nevnte tyske konkurrentene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer