Nå er det vanskeligst å selge bruktbilen

Lettest å selge i juni, juli og oktober.

<b>SELGE BIL?</b> Da kan det være smart å vente til sommeren. Foto: PER ERVLAND
SELGE BIL? Da kan det være smart å vente til sommeren. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe og selge bil lønner det seg etter alt å dømme å gjøre det i starten av sommermånedene eller tidlig på høsten. Nå er nemlig markedet på sitt laveste, mens det er om sommeren det er høyest aktivitet.

Ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken foregår det flest eierskifter i månedene juni, juli, september og oktober.

Les også: Dette bør du se etter når du kjøper bruktbil

Til sammenligning er det høyest aktivitet på Finn.no sitt bruktbilmarked i perioden august til september.

- Basert på tall fra 2013 til i dag, ser vi at det publiseres flest bilannonser i september og oktober. Sidevisningene gjennom året viser at det er høyest aktivitet i perioden august til oktober, forteller PR- og informasjonsansvarlig Kristine Eia Kirkholm til Dinside.no

<strong><b>JEVN UTVIKLING:</strong></b> Det er ikke store forskjeller på svingningene gjennom årenes løp, viser tall fra OFV. <i>(Klikk på bildet for full størrelse)</i>
JEVN UTVIKLING: Det er ikke store forskjeller på svingningene gjennom årenes løp, viser tall fra OFV. (Klikk på bildet for full størrelse) Vis merMinst aktive i desember

Til tross for at det ikke er voldsomme svingninger fra måned til måned, ser en at aktiviteten daler betraktelig i desember, naturlig nok. Desember er til gjengjeld den store bulkemåneden.

Les også: Ødelagt bruktbil er selgerens ansvar

Etter desember viser tallene at april også er måneden en burde styre unna, om en skulle føle hast for å kvitte seg med den gamle bilen. Også her er tallene lave i forhold til de resterende månedene.

Les også: Skifter ofte merke ved kjøp av nybil

Bruktbilsalget øker

Fra 2010 til 2014 har bruktbilsalget økt i tråd med nybilsalget, henholdsvis med 11,43 prosent og 10,35 prosent, noe som viser at bilsalget øker i tråd med befolkningsveksten.

Skal du kjøpe bruktbil, lønner det seg å lese bruktbilannonsen ordentlig. Som kjent er det kjøp av bruktbil Forbrukerrådet mottar flest klager om hvert år.

Når på året byttet du bil sist? Kommenter i debattfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer