Dodge Challenger SRT Demon

Nå er det slutt for «Djevelen»

«Keep the Dodge Demon off our roads»: Nå produseres det ikke flere utgaver av Dodges muskelbil.

SLUTT: Noen mente Dodge Challenger SRT Demon var for heftig for veien. Nå har Fiat-Chrysler bestemt seg for å kutte produksjonen. Foto: FCA
SLUTT: Noen mente Dodge Challenger SRT Demon var for heftig for veien. Nå har Fiat-Chrysler bestemt seg for å kutte produksjonen. Foto: FCA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare ett år siden et anerkjent amerikanske bilmagasin ville totalforby bilen til gatebruk. Nå har Chrysler bestemt seg for at nok er nok. I mai gikk den siste Dodge Challenger SRT Demon av rullebåndet i Ontario, Canada.

Bilen er kjent som et monster på veien - eller djevel, om du vil: «Keep the Dodge Demon off our roads», skrev Automotive News i mai i fjor. «Dodge Challenger SRT Demon med 840 hk fra Fiat Chrysler er så grunnleggende farlig for den generelle sikkerheten til bilistene, at det bør bli ulovlig å registrere den for bruk på veien».

Selges for veldedighet

Fiat-Chrysler (FCA) fulgte den siste Demon på samlebåndet. Videoen kan du se litt lenger ned i saken.

Bilen som på samlebåndet er svart, har blitt lakkert rød. Den er utstyrt med ikke mindre enn 852 hester. Den selges på en veldedighets-auksjon, sammen med en tilsvarende siste, røde Dodge Viper.

Til sammen blir det spekulert i at de to bilene kommer til å bringe 1 million dollar (8,2 mill kroner) til veldedigheten United Way. Om du som nordmann vil hente bilene hit til landet, må du nok forvente flere millioner i norske avgifter på toppen. Bilene selges på auksjon i Uncasville i Connecticut mellom 20. og 23. juni i år.

2018 Dodge Challenger SRT Demon
2018 Dodge Challenger SRT Demon
2018 Dodge Challenger SRT Demon

Muskelbunt

Dodge Challenger SRT Demon gjør null til hundre på 2,3 sekund og kan skilte med akselerasjons-krefter på 1,8 G, mer enn noen annen produksjonsbil.

402 meter (kvartmila) gjøres unna på rekordraske 9,65 sekunder, med en slutthastighet på 225 km/t. Dermed er Demon også den første produksjonsbilen som holder seg under den magiske tisekunders-grensa.

Dodge Demon har lenge vært forbudt brukt i konkurranser - oppsiktsvekkende nok fordi den er for rask (!). Så det er kanskje ikke så rart at Automotive News mente Dodge Demon er og var for farlig til å ferdes med i trafikken også.

Organisasjonen United Way har fokus på å identifisere og løse kritiske samfunnsspørsmål og gjennomføre målbare forbedringer i sine lokalsamfunn. Dette gjør det gjennom samarbeid med skoler, offentlige etater, lokalt næringsliv og arbeidstakerorganisasjoer, i tillegg til andre frivillige organisasjoner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!