Nå blir det enda dyrere deler og servicepriser

De fleste verkstedkjedene satte opp prisene i fjor. Nå kommer det ytterligere økninger som en følge av den svake norske krona.

DYRT Å SKRU: Sentrale aktører innen bilbransjen skrudde opp prisene i 2015. Fra årsskiftet har de økt prisene med ytterligere 4 prosent. Og de er ventet å øke mer... Foto: BJØRN FROSTAD/NTB/SCANPIX
DYRT Å SKRU: Sentrale aktører innen bilbransjen skrudde opp prisene i 2015. Fra årsskiftet har de økt prisene med ytterligere 4 prosent. Og de er ventet å øke mer... Foto: BJØRN FROSTAD/NTB/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Valuasituasjonen vil gjøre det betydelig dyrere for alle som eier en bil. Ifølge sentrale aktører i servicemarkedet som bransjenettstedet MotorBransjen.no har snakket med, varsler flere en kraftig prisøkning på slitedeler og verkstedsutstyr.

Ikke nok med at bilprisene ganske snart vil øke som en følge av svak norske krone. Nå melder Motorbransjen at de store verkstedkjedene kommer til å ta seg bedre betalt. Og det ganske så betydelig.

PRISTEST: Verkstedpriser

12-15 prosent dyrere deler

- Vi har satt opp prisene på slitedeler med fire prosent med umiddelbar virkning, sier administrerende direktør Morten Birkeland i AS Sørensen og Balchen til MotorBransjen.

BUKKEN OG HAVRESEKKEN: Leverandører til bilverkstedene har økt prisene med 20 prosent på ett år. Dette er noe bileierne må dekke.  Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN/NTB / SCANPIX
BUKKEN OG HAVRESEKKEN: Leverandører til bilverkstedene har økt prisene med 20 prosent på ett år. Dette er noe bileierne må dekke. Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN/NTB / SCANPIX Vis mer


Ifølge Birkeland har valutasituasjonen gjort at varene er blitt 12-15 prosent dyrere. Derfor skulle prisene reelt sett vært økt enda mer. Noen aktører melder derfor at de kommer til å ta seg vesentlig bedre betalt framover.

LES OGSÅ: Derfor kan elbilenes bremser svikte

Daglig leder Arild Hansen i Autobransjens Leverandørforening (ABL) tror prisene på slitedeler kommer til å øke ytterligere.

- Noen medlemsbedrifter vil måtte øke prisene med mellom fem og syv prosent, hvis grossistene skal ha en forsvarlig inntjening, sier han til MotorBransjen.

LES OGSÅ: Strengere EU-kontroll

20 prosent opp

Verksted & Industriservice AS i Ski leverer utstyr til norske bilverksteder. De har satt opp prisene jevnt og trutt i løpet av det siste året.

- Gjennom 2015 satte vi opp prisene med omkring 10 prosent. I tillegg har vi sett oss nødt til å øke prisene på de aller fleste varene med omkring 10 prosent nå fra årsskiftet, sier daglig leder Tor Even Bustnes til MotorBransjen.

- Det betyr at i løpet av et drøyt år er prisene i mange tilfeller økt med 20 prosent, sier han.

LES OGSÅ: Vinteren er tida for trøbbel

SÅ MYE ER KRONA VERDT: SJEKK VÅR VALUTAKALKULATOR

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer