Mye mer krefter

Hyundai vil bevege seg oppover i segmentene. Nå er det Genesis som gjelder.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan se ut som om Hyundai Coupé, den velkjørende og sporty men forhjulsdrevne og noe undermotoriserte koreanske folkesportsbilen, nærmer seg slutten av sin karrière.

3.8 V6

I hvertfall har Hyundai vist et spenstig konsept i anledning bilmessen i Los Angeles, og det er ikke en ren konseptbil, men en forløper for en kommende produksjonsbil. Det er ikke lenge siden den koreanske produsenten viste en sedan ved navn Genesis utstyrt med en stor V6-motor med hele 3,8 liter slagvolum.

Genesis

Konseptbilen Genesis Coupé Concept
Konseptbilen Genesis Coupé Concept Vis mer
Kanskje til og med et flaggskip med V8-motor...
Dette bildet av produksjonsmodellen lekket ut på et web-forum!
Dette bildet av produksjonsmodellen lekket ut på et web-forum! Vis mer


Det er derfor lov å tenke seg at den kommende sportskupéen, som sannsynligvis vil bli presentert i sin endelige form om et års tid (høsten 2008), vil få den samme motoren i og med at den skal være basert på samme plattform som sedanen Genesis.

Konseptet som er vist i Los Angeles heter da også Genesis Coupé Concept.

Toppeffekten som skal tas ut vil kunne være over 300 hestekrefter.

Erstatter Coupé

Den nye generasjonen modeller fra Hyundai er i første omgang tiltenkt det amerikanske markedet, men i tråd med Hyundais ønske om å bevege seg en klasse opp i markedet vil sannsynligvis den nye sportskupéen erstatte Hyundai Coupé (som i USA heter Tiburon).

Lekkasje

Uheldigvis for Hyundai har det lekket ut et bilde som viser produksjonsmodellen Genesis Coupé. Det ble tatt av en ukjent fotograf på et marketing-event hvor bilen ble sammenstilt med potensielle konkurrenter - blant annet en Mustang. Bildene vi har innhentet er fra New Tiburon Forums via nettstedet Motor Authority.

V8?

Det blir spennende å se hva som til syvende og sist slippes på markedet i 2008/2009 - og om de andre motorene ryktene nevner vil dukke opp: En toliters turbomotor på 215 hester (forespeilet pris i USA: Ca. 120.000 kroner) og kanskje til og med et flaggskip med V8-motor...

Tiden vil vise.

 • Her finner du store bilder av Genesis Coupé Concept som ble vist i Los Angeles.
 • Her kan du se den virkelige bilen - fotografen er - inntil videre -anonym.
 • Vår test av Hyundai Coupé kan du lese her.

  Her finner du mer Hyundai-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer