MX-5 er Norges vakreste

Med hele 1.774 stemmer vant Mazda MX-5 en knusende seier i vår avstemming over Norges vakreste kabriolet.

Gull: Mazda MX-5 Vis mer

MX-5 er Norges vakreste

  1. Fotoalbum: Mazda MX-5


Mazda MX-5 ble lansert i 1989 og ble nærmest umiddelbart en kultbil i mange miljøer. Siden den gang er det solgt mer enn 600.000 eksemplarer, noe som gjør Mazda MX-5 til verdens mest solgte sportsbil. Også i Norge er det solgt mange eksemplarer av Mazdas suksessbil, og vi var derfor ikke overrasket over at MX-5 allerede fra første dag gjorde det godt i vår uhøytidelige kåring. Men at seieren skulle bli så overlegen, 1.000 stemmer foran andreplassen, det hadde vi ikke ventet.

Hovedforklaringen bak det gode resultatet er nok mobiliseringen i det norske MX-5-miljøet, som har innhentet støtte fra åndsfrender over hele verden, ikke minst i USA, der MX-5 kalles Miata.

Sølv til Saab 9-3

Sølv: Saab 9-3 Vis mer


Det som overrasket oss enda mer enn den overlegne MX-5-seieren, var andreplassen. Den gikk til Saab 9-3 som fikk 751 stemmer, drøye 250 stemmer mer Toyota MR2, som tok tredjeplassen. Også her regner vi med at norske entusiaster har mobilisert åndsfrender, ikke minst på den andre siden av kjølen. Som Saab-kjennere vet, har Saab nettopp lansert en splitter ny 9-3 Cabriolet. Denne er til uttesting i disse dager og testen er derfor rett rundt hjørnet.

Bronse til MR2

MR2 tok altså tredjeplassen, med 477 stemmer. Dermed fikk den folkelige roadsteren 6 stemmer mer enn luksus-roadsteren Mercedes-Benz SL. I motsetning til MR2, slapp SL å bli pustet i nakken av konkurrentene. Avstanden ned til femteplassen og Audi A4 besto av mer enn 130 stemmer.

13. plass til 911

Bronse: Toyota MR2 Vis mer


Honda S2000 er en sjelden fugl her i landet, men fikk likevel hele 226 stemmer, noe som kvalifiserer til 8. plass. Dermed slo altså S2000 biler som BMW Z4 og Porsche 911. Sistnevnte måtte, overraskende nok, nøye seg med en 13. plass, mens lillebror Boxster gjorde det enda svakere og havnet på 20. plass.

Jumbo til 206 CC

Jumboplassen gikk til Peugeot 206 CC, som kun fikk 25 stemmer. Dermed gjorde lillebror en langt dårligere figur enn storebror 307 CC, som fikk 110 stemmer. Men noe knusende nederlag kan ikke 206 CC-tapet sies å være. MG-TF var med sine 26 stemmer snublende nær avgrunnen. Det var også Chrysler Sebring og Opel Astra, som begge måtte nøye seg med 27 stemmer.

Juksestemmer fjernet

Vinneren Vis mer


Som vanlig var det mange IT-kyndige som forsøkte seg med ulike former for juks. Mazda-entusiaster kan derfor sende varme tanker til vår IT-avdeling, som også denne gangen luket ut jukse-stemmer.

Hele resultatlisten finner du her.

Store bilder av vinneren, Mazda MX-5, finner du her.

Vår MX-5-test finner du her.

MX-5-relaterte nyheter finner du ved å klikke på Nyheter i boksen under.

Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder