Mutert Corvette ZR1

En underlig skapning fra en av designverdenens ikoner - Bertone.

 Foto: Stile Bertone
Foto: Stile Bertone Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stile Bertone er et av de store italienske designhusene som dessverre i dag er preget av familiefeide og fare for konkurs.

De stilte allikevel ut denne ganske spesielle skapningen ved Villa d'Este i anledning skjønnhetskonkurransen for biler. Før det var den blitt vist statisk i Shanghai på bilutstillingen der og mer dynamisk i Balocco mellom Milano og Torino (Se bildene i fotoalbum). Bilen heter Mantide.

Kneler...

Mantide er det italienske navnet på det morderiske insektet Kneleren, hvis hunn har en lei tendens til å rive hodet av sin make etter parringsakten. Ikke pent...

Ikke pent er nok noe mange også vil si om denne bilen, og det kan vi forstå selv om vi også kan forstå dem som finner en slags bestialsk sjarme ved den. Vi lar leseren bedømme ut fra bildene.

Her vises Mantide i Shanghai Foto: Stile Bertone
Foto: Stile Bertone
Foto: Stile Bertone
Her vises Mantide ved Villa d'Este ved Comosjøen i Italia Foto: Stile Bertone
Foto: Stile Bertone
Shanghai Foto: Stile Bertone
Skjønnhetskonkurransen ved Villa d'Este Foto: Stile Bertone
Balocco, Italia Foto: Stile Bertone
Her vises bilen i Balocco i Italia Foto: Stile Bertone


... og Jagerfly

Her har Stile Bertone tatt utgangspunkt i et råskinn av en sportsbil: Siste generasjon Corvette ZR1. Originalkarosseriet har de byttet ut med et Bertone-skall som visstnok skal være inspirert av både jagerfly og formel-1-biler. I følge produsenten er luftmotstandskoeffisienten forbedret med 25% mens marktrykket er blitt 30% bedre. I tillegg er Mantide 100 kilo lettere enn ZR1. Dermed skal de allerede i utgangspunktet rå ytelsene til ZR1, som har gjort Nürburgrings nordsløyfe på svært kjappe 7:26:4, bli ytterlig forbedret.

3,2 sekunder

Originalen: Corvette ZR1. V8, 6,2 liter, kompressor. 638 hester.
Originalen: Corvette ZR1. V8, 6,2 liter, kompressor. 638 hester. Vis mer


I allefall er de annonserte ytelsene aktverdige med ZR1-motoren, en kompressormatet 6,2-liters V8er på 638 hestekrefter, under panseret: 351 km/t i toppfart og 3,2 sekunder fra 0 til 100 står det respekt av - dette er på supersportsbilnivå.

I utgangspunktet var det meningen at dette skulle være et unikt eksemplar, men det er visstnok kommet såpass seriøse forespørsler, særlig fra kinesere, at det er snakk om en liten serieproduksjon. Meget tvilsomt allikevel om vi får se den på norske veier.

Hva synes du?

Bertone Mantide er... (Avsluttet)
Et kunstverk(34%) 255
Fæl(24%) 185
Krever tilvenning(22%) 164
Ikke så verst(12%) 89
Pen(9%) 67
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.