Motorsykler med stor M

En slags blanding av virkelighet og uvirkelighet. Sjekk bildene!

<B>SÅ HARRY AT DET GJØR VONDT?</B> Men veldig tøft likevel, vil nok noen si.
SÅ HARRY AT DET GJØR VONDT? Men veldig tøft likevel, vil nok noen si. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Såkalte custom-motorsykler har en lei tendens til å ha litt for mange fellesnevnere til at en orker se så mange flere etter en tre-fire episoder med "American Chopper" på Discovery Channel. Det er voldsomt og vulgært, bakhjulet er enormt, fargene sterke, gaffelen lang og litt halvgal, og bensintanken gjerne sprayet med flagg eller harry, tatoveringsaktige symboler.

Amerikanske Rafik Kaissi er mannen bak texasbaserte RK Concepts, et lite verksted som også lager motorsykler som er spesiallaget ala Orange County Choppers, men som likevel klarer vekke berettiget oppsikt.

Det er først og fremst fordi designen er så ekstrem at det er vanskelig å avgjøre om det er en spøk eller - beklager det dårlige ordspillet - ramme alvor.

Batman?

Fellesnevneren for de fire konseptmodellene Kaissi så langt har produsert er monsterkjeder, forvokste bakhjul som får selv vanlige, forvokste bakhjul til å virke beskjedne, og gafler og panel som ser ut som de kunne vært hentet rett ut av den siste Batman-filmen.

Én av syklene, RK Chain, har blant annet et stort kjede som dekker hele den øvre delen av Buell 1200-motoren, og deltok i verdensmesterskapet i Custom Bike-bygging i 2009.

Det mest oppsiktsvekkende med konseptet er reservetanken med drivstoff, som føreren har på ryggen i form av en gammel, bronselakkert brannslukker.

Legg også merke til RK Racer, som er så flaggermusinspirert at ingen ville hevet et øyebryn eller en flaggermusvinge hvis den dukker opp i neste Batman-film. Gaffelen ser ut som ørene på Batman-hetta, vridd noen grader rundt, og deretter gjort om til MC-tilbehør.

Du finner en rekke bilder av RK-konseptene her.

Sjekk også ut bildespesialen og videoen av RK Chain under.