Dodge Demon

Motorjournalister mener denne er for heftig til gatebruk

Anerkjent amerikansk bilmagasin vil totalforby Dodge Challenger SRT Demon.

DODGE DEMON: Journalistene i Automotive News vil forby Dodge Challenger SRT Demon fra å kjøre på amerikanske veier. Alle foto: FCA
DODGE DEMON: Journalistene i Automotive News vil forby Dodge Challenger SRT Demon fra å kjøre på amerikanske veier. Alle foto: FCA Vis mer
Publisert

«Keep the Dodge Demon off our roads».

Slik starter Automotive News´ kommentar om Dodge Challenger SRT Demon.

Det store og anerkjente amerikanske motor-tidsskriftet slår knallhardt ned på det ferske fartsmonsteret fra Michigan og Fiat Chrysler.

Tidligere har Dodge også utmerket seg med markedets raskeste «familiebil».

ILD OG RØYK: Slik ble Dodge Demon presentert i New York tidligere i år.
ILD OG RØYK: Slik ble Dodge Demon presentert i New York tidligere i år. Vis mer

Dodge Demon: «En farlig bil»

Dodge Challenger SRT Demon ble lansert i New York tidligere i år.

Bilen gjør 0-100 km/t på 2,3 sekunder. Fra stillestående tilsvarer akselerasjonen 1,8 g, mer enn noen annen produksjonsbil tidligere, ifølge svenske Automotorsport.

402 meter (kvartmila) gjøres unna på rekordraske 9,65 sekunder, med en slutthastighet på 225 km/t. Dermed er Demon også den første produksjonsbilen som holder seg under den magiske tisekunders-grensa.

Dodge Demon er allerede forbudt brukt i konkurranser - oppsiktsvekkende nok fordi den er for rask (!). Så det er kanskje ikke så rart at Automotive News mener Dodge Demon er for farlig til å ferdes i trafikken også.

«Dodge Challenger SRT Demon med 840 hk fra Fiat Chrysler er så grunnleggende farlig for den generelle sikkerheten til bilistene, at det bør bli ulovlig å registrere den for bruk på veien».

Knapt lovlige dekk

Dette skriver Automotive News, til tross for erkjennelsen om at det finnes både kraftigere og raskere biler fra konkurrerende fabrikker som er lovlige.

KRITISERES: Automotive News mener Dodge Demons dekk bidrar til å gjøre bilen trafikkfarlig.
KRITISERES: Automotive News mener Dodge Demons dekk bidrar til å gjøre bilen trafikkfarlig. Vis mer

«På samme måte som Tesla bruker veiene og kundene sine til å beta-teste sin autonome teknologi, er det feil av Dodge å tilby en dragracer til bruk på veiene».

Tidsskriftet forklarer mye med dekkvalget til Dodge:

«Den kjører på knapt lovlige brede gummilisser (Nitto drag-radialdekk, 315/40R18) og kombinerer det med farlig aksellerrasjon»

Automotive News avslutter med å sitere den amerikanske politikeren Ralph Nader: «Demon er farlig å kjøre i enhver fart».

Om dette skyldes kreftene eller de generelle kjøreegenskapene håper vi å få testet ved første anledning.

Dodge Demon: Bildene er FCAs egne pressebilder av Dodge Demon.

LES OGSÅ:
Dette betyr billogoen
Ni ni mest inspirerende bilinteriørene du får i dag
Nå skal politiet kjøre med blålys hele tiden

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer