Motorfestival: Heftig og sært

I helgen arrangeres noe som heter Motorfestivalen på Hellerudsletta rett utenfor Oslo. Her finner man mange heftige saker hvor det lagt ned enorme ressurser i både lakk og motorisering. Vi gir deg en smakebit.

Lamborghini Countach.
Lamborghini Countach. Vis mer

Motorfestival: Heftig og sært

  1. Store bilder
Mer glorete kan det vel knapt bli.
Mer glorete kan det vel knapt bli. Vis mer
Stutz.
Stutz. Vis mer
Kjempeturbo.
Kjempeturbo. Vis mer


Motorfestivalen er i gang og igjen kan du oppleve en spennende samling biler. Her finner du både gammelt og nytt, gatebiler og racingbiler - og ikke minst mye sjeldent og spesielt. Det er også utstilt en rekke biler med ekstrem lakkering, stereoanlegg og motorisering. Det virker som noen konkurrerer i å ha så høy motor som mulig. Kompressoren skal tydeligvis synes! Vi fant også en rekkesekser som var utstyrt med turbo som var nesten like stor som selve motoren.

Stutz

Dette er et merke mange antagelig ikke har hørt om, men det står en på utstillingen. Den er fra 1928 og det ser ut som den ble produsert i går. Strøken med andre ord. Den har stått til restaurering i de siste 7 årene og jobben som er gjort er overbevisende. Bilen er utstyrt med en 8-sylindret rekkemotor og har 16 tennplugger. Den yter 110 hestekrefter og toppfarten er 140 kilometer i timen. Hvis noen er imponert over at svingbare lykter har kommet på noen av dagens biler er det bare å dempe begeistringen. Stutz hadde det i 1928! Noen lange stag fra lyktene er koblet rett på selve styringen.

Kule biler

Fra mer moderne tider (etter 2. verdenskrig) kan man boltre seg blant Mustanger - også den nyeste; Lamborghini, Porsche, Rolls Royce, masse motorsykler, Trikes, et par Hydrolift-båter, mange amerikanske biler og løpsbiler. Det er også store mengder felger og annet ustyr å titte på.

En Lamborghini Miura som har tilhørt Frank Sinatra er pusset opp av en nordmann og stilles ut på Hellerudsletta. Bilen hadde ikke kommet enda da vi var på messen, derfor har vi ikke bilder av den. Likevel tror vi den vil være verdt å se på.

Aktiviteter

I løpet av helgen skjer det også en hel masse. Oppstart av en Top Fuel bil, supermotard, formula offroad, trial, ATV og helikopterturer. Trygg Trafikk demonstrerer bråstoppen og veltepetter. Barn kan prøv radiostyrte biler, ATV og gokart.

Det er med andre ord duket for en fantastisk helg for alle motor-entusiaster.

Store bilder av det tøffeste finner du her.