Motoralternativer

Galaxy kommer med fem motoralternativer, tre av dem er fra VW og to er gjenlevninger fra siste generasjon Galaxy.

Publisert
Motoralternativer

Begge TDI-motorene har samme sylindervolum, på 1.896 ccm, men de har forskjellig effekt. De som kjenner motoralternativene hos diverse VW-produkter, deriblant Golf, vil vite at den ene har 90 hestekrefter og den andre 115 hk. Dreiemomentet som tilbys under panseret på Galaxy er imidlertid noe kraftigere: På 90-hesters motoren er maksimalt dreiemoment 240 Nm ved 1.900 omdreininger i minuttet, mens på alternativet med 115 hester er maksimalt dreiemoment 310 Nm ved 1.900 o/min.

Den minste dieselmotoren kommer i kombinasjon med en 6-trinns manuell girkasse, mens den større TDI'en kan fåes enten med en 6-trinns manuell, eller en 5-trinns automatkasse.

Manuell eller automat

Du vil altså kunne velge mellom tre bensinmotorer, største - og dyreste - blir en 2,8-liters V6 med 204 hestekrefter. Denne kan også fås i kombinasjon med en 6-trinns manuell girkasse, eller en 5-trinns automatkasse.

For de som synes at dette kanskje blir litt vel "over the top", kommer Galaxy med to mindre og velkjente bensinmotorer: en 2,0-liter og en 2,3-liter. Begge er de samme som sitter i Galaxy i dag: 2,0-literen har 115 hestekrefter og et dreiemoment på 170 Nm ved 2.300 omdreininger i minuttet. 2,3-literen har 145 hestekrefter og et dreiemoment på 203 Nm.

Tregere

Galaxy har ikke blitt verken større eller mindre i omkrets. Men den har likevel lagt på seg en del i vekt. Med 2,3-literen som jo er den samme - kun med visse modifiseringer som går på utslipp og støynivå - er kommende generasjon Galaxy 55 kilo tyngre. Dette resulterer i at bilen med denne motoren også blir ganske mye tregere: Mens forrige generasjon brukte 10,7 sekunder fra 0-100 kilometer i timen, bruker den nye generasjonen 12,3 sekunder på samme prestasjon.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer