Motor og ytelser:

Audi RS4 er utstyrt med en motor som er velkjent fra nyere Audi modeller. V6-motoren finner du også Audi S4 og A6 2,7T. Da med henholdsvis 265 og 230 hestekrefter.

Publisert
Motor og ytelser:


Den allerede spreke V6-motoren har virkelig blitt presset til siste hestekreft for å gi RS4 de brutale ytelsene. Motoren som i "snilleste" versjon leverer 230 hestekrefter har tilkjempet seg 380 hestekrefter ved 6.500 o/min. Dreiemomentet står også i stil til effekten. Det maksimale dreiemomentet på 440 NM starter allerede på 2.500 o/min og holder seg der til turtelleren har passert 6.000 o/min.

Cosworth Technology

Audi sin V6-motor har fått mange nye ingredienser for å oppnå den høye effekten. Blant annet har motoren fått større turboer som gir høyere ladetrykk, modifiserte innsug og eksosporter, stempler utviklet av Cosworth i England og ladeluftkjølere med mer effektiv gjennomstrømning.

RS4 er også utstyrt med nytt eksosanlegg utviklet av quattro GmbH.

Ytelser og bremser

RS4 kommer kun med 6-trinns manuell girkasse. Girkassen blir tettsteget som er en sportsbil verdig. Sammen med 4-hjulsdrift gir dette ekstreme prestasjoner. Disiplinen 0-100 km/t går unna på 4,9 sekunder og i løpet av 17,7 sekunder har speedometerviseren passert 200 km/t. Toppfarten er dessverre begrenset til 250 km/t. Uten sperre vil nok RS4 klare opp mot 290 km/t.

For at RS4 skal klare og stoppe fort nok har bilen fått helt nyutviklede bremseskiver. Skivene har en diameter på 360 millimeter foran og 312 millimeter bak. Firestemplede kalippere foran og tostemplede kalippere bak skal sørge for at retardasjonen blir formidabel.

For at det skal være mulig å få plass til de store kraftige bremsene er RS4 utstyrt med 18 tommer felger. Disse har en bredde på 8,5 tommer og dekkene er i dimensjon 255/35 ZR18 både foran og bak.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer