Motor og kjøreegnskaper

Motoren, med sine 122 hester, gir bilen nærmest rampete ytelser, men understellet holder seg pent på den komfortable enden av skalaen.

Vår Mitsubishi Space Star var utstyrt med den største motoren. Det betyr GDI og 122 hestekrefter fra et slagvolum på 1,8 liter -- og at den ellers så ordinære familiebilen får ytelser som ikke hadde gjort skamme på en GTI. Akselerasjonen fra 0-100 kilometer i timen går nemlig unna på drøye 10 sekunder.

Problemet med motoren er at den er veldig svak på lave turtall. Til stadighet kvalte vi bilen når vi skulle starte fra stillestående.

Understyrer

Trass i en pigg motor blir ikke Space Star noen racerbil - ikke det at det noensinne har vært målsetningen med bilen heller. For med den myke og komfortable fjæringen lider kjøreegenskapenene. Resultatet blir at bilen har lett for å understyre. Og den understyrer mye.

Til gjengjeld er styringen direkte samtidig som styrefølelsen er god. Dermed er det enkelt å "lese" seg til hva forhjulene driver med.

Reagerer på gasslipp i sving

Tendenser til lastevekselsreaksjoner er det også, dersom du slipper gassen midt i en sving.

Den myke fjæringen sammen med et høyere tyngdepunkt enn en vanlig stasjonsvogn, sørger dessuten for at bilen krenger mer enn en ordinær stasjonsvogn.