Motor og kjøreegenskaper:

Motoren til Megane trekker godt og de færreste savner mer effekt for å holde en behagelig marsjfart. Kjøreegenskapene gjør derimot at Megane blir en blandet opplevelse.


Vår test-Megane hadde en 1,6 liter med 110 hk under panseret. Motoren passer bilen svært godt og sørger for gode ytelser. 0-100 km/t går unna på 10,3 sekunder, noe som er meget bra for en stasjonsvogn til 200.000 kroner. Det er bare Toyota Corolla 1,6 som kan holde følge med Megane i denne øvelsen. Det høye dreiemomentet på 148 Nm sørger også for at du ikke behøver å gire så mye med Megane som med andre 1,6 litere.

Støynivået i Megane er behagelig uansett turtall og underlag. Selv når motoren jages på høye turtall er det levelig i kupeen. Vel og merke sto vår testbil på piggfrie vinterdekk som normalt gir lite støy, men det var påfallende hvor behagelig lydbildet var i vår Megane selv når det vår dårlig asfaltkvalitet.

Upresis

I Megane er det lagt vekt på at passasjerene skal ha det så komfortabelt som mulig. Når farten øker avslører Megane seg som en bil som liker at det går rolig og forsiktig for seg. I tillegg til betydelig understyring gjør myk fjæring at bilen blir vanskelig å kontrollere i kritiske situasjoner. Ved kjøring på svingete vei er bilen mildt sagt ukomfortabel og uforutsigbar dersom du kjører fort.

Til Meganes forsvar skal det sies at vår testbil var utstyrt med piggfrie vinterdekk, noe som må ta litt av skylden for noe av inntrykket. I tillegg hadde Renault valgt å legge på noe bredere dekk enn standard (195/60 mot 185/65-profil) -- et valg som ikke nødvendigvis har en gunstig innvirkning på kjøreegenskapene, blant annet sporet vår testbil en del.

Problemet skyldes i første rekke at styringen er nokså vag rundt midtpunktet, og at tilbakemeldingene ikke er svært tydelige når du har små rattutslag. Får du en lastevekselreaksjon som følge av en litt brå unnamanøver, kan du fort oppleve at bilen fortsetter rett frem selv om du svinger på rattet.

Det er synd å si det, Renault, men det er sjelden vi opplever så vidt uforutsigbare kjøreegenskaper i en helt ny bil.