Motor og kjøreegenskaper

Under panseret er det ikke store forskjellene å spore på de to duellantene, men det er det på veien.

Publisert
Motor og kjøreegenskaper

Både Citroën Evasion og Mazda MPV er store og tunge biler - spesielt dersom man tar i bruk det man har til rådighet av seter og lasteplass.

Evasion sprekest…

Derfor kan det virke litt i spinkleste laget med to-liters rekkefirere i de to duellantene, spesielt når ingen av motorene utvikler over 125 hester. Sterkest er likevel Evasion med sine 123 hester mot MPV sine 122 - men MPV er noen kilo lettere enn franskmannen.

Likevel er det Citroën Evasion som får lov til å stikke av med den gjeveste utmerkelsen hva gjelder motor. For sammenliknet med MPV virker Evasion både sprek og pigg - og en bedre girkasse gjør at seieren blir litt mer enn marginal.

…men blir likevel frakjørt

Ute på veien utjevner franskmannens forsprang seg likevel raskt, for MPV har både bedre retningstabilitet og kjøreegenskaper enn Evasion. I kritiske situasjoner oppfører MPV seg mer forutsigbart og er lettere å kontrollere enn Evasion - for MPV understyrer kontrollert, og er ikke disponert for å finne på noe tull. Slik er det ikke i Evasion, ved unnamanøver kan man nemlig risikere at bakparten får lyst til å danse - og vi kan forsikre deg om at det er en invitasjon du helst avslår.

Ved bykjøring har imidlertid Evasion en fordel sammenliknet med MPV, for den er knapt så stor og dermed mer oversiktlig enn sin japanske rival.

Testvinnere motor og kjøreegenskaper

  • Testvinner motor: Citroën Evasion

  • Testvinner kjøreegenskaper: Mazda MPV
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer