Motor og kjøreegenskaper:

Vi har kjørt Golf med den minste motoren. Er dette tilstrekkelig eller var det en nedtur? Står kjøregenskapene i stil med motoren? Golf med 1.4 liters motor trives i hvert fall best i rolig tempo.

Motor og kjøreegenskaper:


Golf 1,4 er utstyrt med en firesylindret motor på 1390 kubikk, 4 ventiler pr sylinder og 75 hestekrefter. I utgangspunktet hører ikke dette så galt ut, men dette er ikke en motor som gir Golf de helt store ytelsene.

Dårlig fleksibilitet

Under utprøving av fleksibiliteten bruker vi en lang bakke. Det er en grei målemetode for å finne ut om bilen klarer og holde farten på forskjellige gir i forskjellige hastigheter. Under disse øvelsene viste Golf 1.4 klare tendenser til dårlig trekkvilje. Motoren vil ikke dra bilen fremover og girkassa må brukes flittig sammen med høyt turtall for at du skal opprettholde den farten du ønsker.

Litt slapp

Bilen virker generelt litt doven. Disse 75 hestekreftene er ikke nok til å gi Golfen tilstrekkelige ytelser. Når du trykker gassen i gulvet skjer det veldig lite og det blir mye stress med girspaken for å få noenlunde tilfredsstillende fremdrift.

Trygg og forutsigbar

Kjøreegenskapene er det derimot ingenting å si på. De er i en klasse for seg. Her er det ingen overraskelser i det hele tatt. Bilen kjennes tryggere enn trygg og den oppfører seg også bra i kritiske situasjoner.

Understellet er godt kjent fra før. Golf deler plattform med både Audi A3 og Skoda Octavia. Audi A3 er for eksempel mer sporty en Golf og det merkes ved at Golf krenger mer, men også er mer komfortabel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi fant en strekning som vi kunne teste Golfen litt opp mot grensene og den overbeviste med både god styring og gode tilbakemeldinger fra hjulene. Periodevis var det glatt, men i vi var aldri i tvil om hva bilen hadde tenkt å foreta seg.

Fjæring og demping passer bilen godt og det ingen ting og sette fingeren på når det gjelder dette. Ved litt aktiv kjøring merker du at det ikke er noen sportsbil. Allikevel mestrer Golf svinger og hektisk rattbruk ganske bra. Understellet virker godt sammensatt og det bidrar til at kontrollen blir hos deg også når det blir kritisk.