Motor og kjøreegenskaper:

Blandingen mellom SUV og personbil som Forester er, skal ha fått det beste fra begge verdener: Komfortable kjøreegenskaper fra personbilen og fremkommelighet fra SUVen. Hvordan arter dette seg på veien?


Fjæringskomforten har vi allerede omtalt som svært god, og kjøreegenskapene er bra. Styringen er litt ullen, men det er ikke noe problem å håndtere bilen av den grunn. Noe de færreste nok vil oppleve er at bilen understyrer dersom den blir presset hardt gjennom kurver - og at den krenger en god del.

Firehjulstrekk og lavgir

Forester trives både på landeveien og i byen. Den har permanent firehjulstrekk, som blant annet hjelper til slik at bilen ikke sporer i like stor grad som biler uten firehjulstrekk ville gjort på sporete vei. Selv om firehjulstrekket hjelper på kjørestabiliteten, kan den ikke avhjelpe at bilen krenger en del når underlaget blir ujevnt eller i sving. Forester er også utstyrt med lavgir, eller reduksjonsgir, som kan være nyttig ved svært vanskelige kjøreforhold som mye snø, eller når du skal bruke bilen til å dra noe som er veldig tungt i lave hastigheter.

Bakkestarthjelper

Et annet spesielt og svært nyttig trekk ved Forester, er systemet Subaru kaller "Hill-holder". Dette er et enkelt system som gjør at bilen står stille i motbakke selv om du ikke har bremsen inne - og du slipper å bekymre deg for om du skulle gli bakover ved bakkestart. Det er naturlig nok bare biler med manuelt gir som er utstyrt med dette.

2,0-liters boxermotor

Du kan få Forester med manuelt eller automatgir, og med eller uten turbo. Vår testbil hadde manuelt gir og hadde en 2,0-liters boxermotor uten turbo. Motoren har 125 hestekrefter som slår til for fullt ved 5.600 omdreininger i minuttet, og maksimalt dreiemoment er på 184 Nm ved 3.600 omdreininger i minuttet. Det betyr at motoren trenger turtall for å gi deg de raske akselerasjonene, mens dreiemomentet - som kommer relativt tidlig - gjør motoren seig.
Forbruket er også svært hyggelig til en såpass stor bil som Forrester tross alt er: Vi brukte 0,85 liter bensin per mil ved blandet kjøring.