Motor og kjøreegenskaper

Beetle 1.6 er faktisk den motoren som -- historisk sett -- passer best på Beetle.

Jeg må innrømme at selv om det er aldri så besnærende å kjøre en bil som minner om Bobla med toppfart godt over 200 km/t og akselerasjonstider under 10 blank fra 0 - 100, har bilen da mistet all den sjarme og nostalgi den bør ha for å overleve.

Nå er det sikkert mange som mener at Beetle 1.6 heller ikke har så mye sjarme, men motormessig passer den i alle fall svært godt. Den går ikke for fort, den går ikke for sakte, press den litegrann og det føles som om det går svært fort.

Og det er nettopp slik jeg husker Bobla.

Beetle 1.6 inviterer og lokker deg med på kjøreturer som er lengre enn strengt nødvendig, den har en diger frontrute som gir deg god oversikt over terrenget (dog ikke over hvor bilens hjørner til enhver tid befinner seg), og den har nok komfort til at du kan trives bak rattet lenge.

Frisk i kantene

Et annet felles trekk New Beetle og gamle-Bobla har felles er kjøreegenskapene. Vel. Nå har VW utstyrt Beetle med ESP (Elektronisk stabilitetsprogram), slik at mange neppe får oppleve akkurat det. Men faktum er at Bobla overstyrer ganske kraftig når den blir provosert, vi moret oss for eksempel fyrstelig på et stykke grusvei der baken slang først hit så dit. Og det er helt greit for vår del!

På vanlig landevei legger man knapt merke til disse tendensene. Beetle er sporsikker, har en nøytral styring og forutsigbare kjøreegenskaper. Dens verste "kjøreegenskaper" oppleves i bykjøring, der det krever lang tilvenning før du blir klar over hvor bilens hjørner er plassert. Finnavigering og lukeparkeringer fortoner seg som et mareritt til å begynne med…