Motor og kjøreegenskaper

Til tross for sine 75 hestekrefter blir ikke Polo noen ”friskus”. Den er heller litt tregere enn det du skulle tro.

Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Polo 1.4 16V har ikke de helt store tallene å slå i bordet med og det gjenspeiler seg også i ytelsene. Motoren yter 75 hestekrefter ved 5.000 omdreininger og dreimomentet topper på 126 newtonmeter ved 3.800 omdreininger i minuttet.

Ikke bli for aktiv

1,4-literen er en utpreget motor for dem som ikke ønsker å bruke turtallet. Trekkraften er desidert best i de nedre deler av turtallsområdet og du får ikke mye igjen for å strekke turtelleren helt til rødmerkingen. Dette er mer motoren for deg som nøyer deg med moderat effekt og behagelige kjøreturer i avslappende tempo.

Maksimale ytelser for Polo med 75 hestekrefter er ikke mer enn akkurat passe. Stressøvelsen 0-100 går unna på 12,3 sekunder og toppfarten er 172 kilometer i timen. Det burde egentlig holde for de fleste.

Kranglete girkasse

Girkassa på Polo er heller ikke av det beste i klassen. Den er litt rørete å finne frem i og kan til tider minne om en labyrint. Her er det rom for store forbedringer, og vi regner med at Volkswagen klarer det. De har bevist at det er mulig på et utall av andre modeller.

Nesten som en storbil

Ute på landeveien begynner Poloen å vise seg fra en bedre side. Kjøreegenskapene er gode og det er en fornøyelese og lose seg gjennom bygatene. Du har god oversikt og det er ikke mange ulemper du blir eksponert for i Poloen. Ute på motorveien noterer vi god retningsstabilitet, og det er det ikke så mange biler i denne klassen som kan briljere med. Et eksempel på det motsatte er Fiat Punto, som er en av de som trenger mye oppmerksomhet når farten øker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen sportsbil

Fjæring og understell matcher motoren ganske bra. Poloen er myk i fjæringen og innbyr ikke til noen harde tak. På svingete vei må farten dempes for at ikke krengningen skal bli ubehagelig. Tilbakemeldingene fra dekkene er derimot god og det er enkelt og holde kontrollen selv med en kraftig slagside.

Les videre om plass og komfort på denne lenken.