Motor og kjøreegenskaper

Reanult 1.6 har ingen motor som kan gjøre en dårlig dag bedre, men kjøreegenskapene er trygge og forutsigbare.

Motor og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mégane er ingen sportsbil, men liker heller at den blir behandlet med litt mer verdighet. Verken understell eller dekkutrustning er kvalifisert for å håndtere harde tak.

Friskus på 1,6 liter

Vår testbil hadde en 1,6-liters motor med 110 hestekrefter som stiller alle mann alle ved 5.750 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemoment har du ved 3.750 omdreininger i minuttet. Motoren utmerker seg med at den trekker jevnt og trutt fra bunn til topp. Den har verken spesielt dårlige eller spesielt gode områder i registeret. 0-100 kilometer i timen går i følge de tekniske dataene på 10,1 sekunder og toppfarten er 200 kilometer i timen. Motoren oppleves turtallsvillig og er ganske sprek på tross av sitt beskjedne sylindervolum.

Allikevel ingen racer

Noen veger må vi alltid kjøre med testbilen og det er lett å finne ut om bilen bringer frem kjøreglede eller ikke. Hadde ikke dette vært en kabriolet ville det ikke vært veldig mye å skrive hjem om. Motor holder til normal bruk og føles helt grei, men den har ikke noe ekstra å gi. Vi kunne gjerne ønsket oss litt ekstra snert.

Velbalansert

Gjennom svingene krenger Mégane litt mye etter vår smak og dekkene skriker også tidlig. Mégane kunne med andre ord hatt mye bedre veggrep. Til tross for at kjøreegenskapene ikke er helt på topp, er bilen velbalansert. Du er blant annet ikke plaget med understyring. Å lage en nøytral bil er ikke lett, men Mégane gjør det og den oppleves dermed som mindre gubbete enn det den ville gjort med understyring, som er mer vanlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kultivert

I kritiske situasjoner oppfører kabrioleten seg fint. Plutselig bremsing og gassing i sving gjør ingenting med kjøreretningen. Den følger pent å pyntelig sporet du har valgt ut. Mégane har ikke elektronisk stabilitetskontroll, men det trengs egentlig ikke heller. I hvert fall ikke på sommerføre.

Kun for frihetsfølelse

Motor og kjøreegenskaper

Mégane er ikke bilen for deg som vil ha fart, hestekrefter, kjøreegenskaper, image og misunnelige blikk etter deg. Denne bilen gir deg kun luft i håret og den gode følelsen det er å kjøre kabriolet.

Mégane liker seg helt klart best på slett underlag og her blir du ikke utsatt for noe overraskelser. Fjæring og demping er satt opp slik at dumper og hull gir bilen en del dårligere egenskaper.

Noe mange kabrioleter er plaget med, er manglende vridningsstivhet i karosseriet. Mégane er blant dem som sliter med dette problemet. Du kjenner karosseriet vrir seg og i dumpene sprer det seg vibrasjoner gjennom hele bilen.

Mégane er forholdsvis tung på rattet og er ikke spesielt lettkjørt. Girkassa er grei, men den kunne gjerne vært enklere både å finne frem i og sjalte. Enkelte ganger opplevde vi at den hoppet ut av gir også.

Motor og kjøreeegenskaper er ikke alt. Du skal ha plass til deg og dine også. Les mer om plass og komfort på denne lenken.